S'instal·len nous focus led al camp de futbol del CD Masnou

Última revisió 02-03-2023 08:05
01/03/2023

Permetran un estalvi notable en el consum d’electricitat alhora que milloraran la il·luminació del terreny de joc

Aquesta setmana han començat els treballs per renovar els focus que il·luminen el camp de futbol municipal del Club Deportiu Masnou. Se substituiran els 16 punts de llum actuals per 36 de nous, de tecnologia led.

Els nous focus implicaran un notable estalvi en consum elèctric. Es passarà de 36.000 watts de potència instal·lada, l’actual, a 19.800 watts. Els llums que hi ha actualment en aquest camp (quatre en cadascuna de les quatre torres que els sostenen) són els que es coneixen com a halogenurs metàl·lics, que consumeixen molta més energia que els led. Com que dels nous se’n posaran molts més (36), es podrà focalitzar millor la llum, de manera que l’estalvi energètic anirà acompanyat d’una millora en la il·luminació.

Es pot continuar utilitzant el camp amb normalitat, també després de fer-se fosc, tot i estar en marxa els treballs de renovació dels llums, ja que es canvien de manera progressiva. La substitució s’enllestirà, previsiblement, d'aquí a tres setmanes. El projecte, que inclou la renovació del quadre elèctric de l’equipament, s’ha adjudicat a l’empresa Rubatec SA, amb un pressupost de 64.235 euros (IVA inclòs).

Aquesta actuació s’emmarca en el pla d’estalvi energètic amb el qual treballa l’Ajuntament del Masnou per tal de reduir el consum i millorar l’eficiència energètica als equipaments municipals i a l’espai públic. Inclou múltiples accions. Algunes estan en curs o s’han d’implementar; d’altres, ja estan executades. Per exemple, l’any 2020 es va dur a terme el mateix projecte al camp municipal d’esports d’Ocata, on juga el Club Atlètic Masnou. També s’hi van substituir els focus antics per llums led.

Amb el pla d’estalvi energètic, l’Ajuntament procura donar compliment al Pla de transició energètica aprovat al Ple municipal del 16 de desembre del 2021 i als compromisos derivats de la declaració de l’emergència climàtica i de l’adhesió al Pacte d’alcaldes i alcaldesses pel clima i l’energia (Ple del 19 de setembre del 2019). Alhora, el Masnou avança amb aquest pla d’estalvi envers l’objectiu de la Unió Europea de reduir un 55 % les emissions de CO2 l’any 2030 respecte al 2005 i assolir la neutralitat climàtica l’any 2050.

 

Camp de futbol del CD Masnou.
Camp de futbol del CD Masnou.
Autor: Domènec Cano Senties.