Recta final en la construcció del menjador de l'Escola Ferrer i Guàrdia

Última revisió 19-02-2019 08:03
15/02/2019

Les obres de construcció d’un menjador amb cuina i lavabos a l’Escola Ferrer i Guàrdia avancen a bon ritme. Es preveu que estaran enllestides a finals del mes de març, segons la informació donada per l’equip de constructors en la visita d’obra que s’ha dut a terme aquest matí.

Hi han assistit l’alcalde, Jaume Oliveras; la regidora, Sílvia Folch (Ensenyament), i els regidors Ricard Plana (Projectes i Obres) i Joaquim Fàbregas (Manteniment). Els ha acompanyat el director de l’escola, Héctor Cañete, així com personal tècnic de l’Ajuntament i de l’empresa constructora.
 

Nou edifici

L’estructura del nou edifici ja està enllestida. Té una superfície de 200 metres quadrats en una sola planta. S’ubica al pati superior de l’escola, annex a l’edifici que acull les aules de pàrvuls. Hi haurà cuina i lavabos, a més del menjador. L’entrada estarà protegida per un porxo.

Donarà servei a una mitjana de 150 alumnes al dia. La creació d’un menjador era una reivindicació històrica de la comunitat educativa. Fins ara, se suplia la manca de menjador a través d’un servei d'àpats. El centre té habilitada una aula que es fa servir de menjador i que podrà alliberar-se per dedicar-la a usos educatius.

El projecte va tirar definitivament endavant a partir del conveni signat per l’Ajuntament del Masnou i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya el mes de juliol passat. L’acord fixa que totes dues administracions es fan càrrec de la construcció del menjador. L’Ajuntament hi aporta 308.210,34 euros, que és el gruix de la inversió pressupostada. La Generalitat de Catalunya hi posa els 90.000 restants d’un total de 398.210,34 euros. També hi ha col·laborat la Diputació de Barcelona, que va elaborar el projecte executiu de l’obra.