Prop de 600 persones participen en la Cursa de la Dona de les Tres Viles

Última revisió 14-03-2023 11:34
13/03/2023

Pujada de temperatures i ambient festiu per celebrar diumenge, 12 de març, la segona edició de la Cursa de la Dona de les Tres Viles, en què homes i dones van resseguir durant un matí assolellat el litoral dels municipis de Montgat, el Masnou i Premià de Mar per l’N-II. Tant la cursa de 5 quilòmetres com la de 10 quilòmetres van tenir final al Masnou. S’hi havien inscrit 675 persones, però en van arribar a la meta 576, un 45 % més que en l’edició del 2022. Un total de 310 homes i dones van participar a la cursa de 10 km i 266 van fer-ho a la de 5 km.

La cursa de 10 quilòmetres, que sortia des de Montgat, va tenir com a vencedora de la categoria femenina Míriam López, amb un temps de 38:53 minuts. A la categoria masculina, Genaro Pizzaro (33:32) es va endur el primer lloc. D’altra banda, la cursa de menys recorregut (5 quilòmetres), que sortia des del port de Premià de Mar, va tenir com a guanyadors a Kitija Valtere (18:21) i Edrissi Reyahi (16:29).

Un cop finalitzada aquesta cursa, organitzada per La Sansi, els alcaldes del Masnou, Jaume Oliveras, i de Premià de Mar, Rafa Navarro, i la regidora de Montgat, Mònica Puig, van entregar els guardons. Abans, la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament del Masnou, Monika González, va llegir el manifest amb motiu del 8-M. La cursa ha estat l’acte central del cicle organitzat per commemorar el Dia Internacional de les Dones i és per això que aquest esdeveniment esportiu, celebrat per primera vegada i amb una molt bona acollida l’any passat, s’ha avançat al mes de març, per apropar-lo a l’efemèride.

Sona la música a l’Espai Escènic

La música i el ball van ser els protagonistes d’aquest cap de setmana a l’Espai Escènic Iago Pericot. L’espectacle musical Jo vull ser miss, especialment dedicat a la gent gran del municipi, va tenir molt bona acollida. Prop de 130 masnovins i masnovines van omplir la sala municipal per gaudir d’una proposta que recuperava el cuplet tradicional. L’altra cita musical del cap de setmana va ser la ballada de lindy hop i altres varietats de ball swing, que va comptar amb música en directe i discjòqueis. L’organitza anualment l’entitat Ple de Swing com una activitat oberta a tothom, sigui quin sigui el nivell de ball de cadascú.

Versió solidària dels tres tombs

La festa dels Tres Tombs Familiars Solidaris, a la plaça de les Dones del Tèxtil, va ser un bon reclam per passar una bona estona diumenge al matí. La jornada va recaptar prop de 500 euros a favor de les protectores del poble: ADAM Associació, en defensa dels animals del Masnou; Associació Masnou Gats i G&G Rescat. La festa organitzada per l’entitat Nova Fem Fira va incloure paradetes, tallers, activitats, jocs, maquillatge infantil i una desfilada gossos en adopció. També es van poder beneir els animals.

Donar a conèixer el projecte Radars

Radars, la iniciativa que té com a objectiu contribuir al benestar de les persones grans del Masnou que viuen soles o acompanyades d’altres persones grans, va estar present en dues activitats d’aquest cap de setmana per seguir fent difusió del projecte. D’una banda, persones voluntàries i persones usuàries van anar plegades a veure l’espectacle Jo vull ser miss. De l’altra, a la festa solidària dels Tres Tombs s’hi va instal·lar una carpa informativa del projecte per tal que les persones interessades a participar-hi el poguessin conèixer millor, així com els serveis que presta i les activitats que es realitzen.

Homenatge als més grans de Can Mandri

Aquest diumenge ha estat també una jornada molt especial per a nou socis i sòcies del Casal de Gent Gran de Can Mandri que han estat homenatjats com als usuaris de més edat.  La celebració va comptar amb la participació de familiars i amics, i amb l’assistència de bona part de la resta de companys i companyes del casal. També van participar-hi l’alcalde, Jaume Oliveras, i el regidor de Cicles de Vida, Sergio González.