Perejaume inaugura 'Regar el mar', una de les instal·lacions de l'artista escampades al Maresme

Última revisió 08-06-2021 08:25
07/06/2021

El cap de setmana masnoví ha acollit també dues sessions del cicle Contes als Barris, entre altres activitats

El cinema La Calàndria és un dels cinc indrets del Maresme on l’artista Perejaume ha escampat les instal·lacions que conformen el projecte “Guardar a fora”. La d’aquesta sala masnovina es titula Regar el mar i es pot visitar fins al 17 de juny, de 17 a 20 h (de dimarts a dissabte) i d’11 a 14 h (els dissabtes i diumenges).

El reconegut artista va participar ahir, 6 de juny, en l’acte "Foradir", organitzat per inaugurar aquesta instal·lació, composta per una peça de videoart que mostra uns aspersors gegants regant el mar de Canet. Es pot veure també el making of d’aquesta intervenció i l’estructura metàl·lica que va utilitzar per fer-la possible. Per donar el tret de sortida a l’exposició d’aquest poema visual, "Foradir" va propiciar que una cinquantena de persones assistissin ahir al matí a una interessant conversa entre Perejaume; el comissari de “Guardar a fora”, Jaume Coscollar; i l’oceanògraf Joan Puigdefàbregas. Van reflexionar sobre una de les idees que subjacents en l’obra de l’artista, vinculada a la interacció dels humans amb el mar i a la possibilitat que en tinguin cura. L’alcalde, Jaume Oliveras, va encarregar-se de donar la benvinguda a totes les persones presents. Entre el públic, a més, hi havia la regidora de Cultura, Neus Tallada, i altres regidors i regidores.

Contes, cultura i patrimoni

Més enllà d’aquesta inauguració, el cap de setmana masnoví ha donat el tret de sortida al cicle Contes als Barris. Aquesta iniciativa ha estat molt ben acollida pel públic, ja que ja s’han esgotat les places disponibles per a les sis sessions programades durant el mes de juny.

Aquest cap de setmana n’hi havia dues, que també van fer el ple d’inscripcions. Amb tot, atès que algunes persones no van acudir-hi malgrat haver fet la reserva, es va permetre l’entrada d’altres que s’hi havien acostat, sense superar l’aforament permès, que era de 97 persones en el primer i de 87 en el segon. Les famílies que van anar al parc del Llac dissabte a la tarda van gaudir de l’espectacle Contes i cançons de monstres i animalons. Diumenge al matí va arribar el torn de Contes il·lustrats. En aquesta sessió, infants i acompanyants van gaudir veient com les històries prenien forma, a través de la interpretació però també dels dibuixos d’una il·lustradora. Totes dues sessions de Contes als Barri” d’aquest cap de setmana han estat dues creacions de l’associació Vivim del Cuentu.

Canviant d’escenari i de temàtica, l’Espai Jove de Ca n’Humet va acollir divendres a la tarda la presentació del llibre Mis dulces 16, escrit per la jove escriptora masnovina Maria Alberca. A banda, divendres es va dur a terme una visita guiada i especial per conèixer el patrimoni artístic del Cementiri del Masnou. S'adreçava de forma especial a la gent gran. A més a més, la Biblioteca Joan Coromines va organitzar una caminada per  conèixer la biodiversitat de la Serralada Litorial, amb una atenció especial envers les papallones. Aquesta sortida s’emmarca dins el projecte “Parcs i biblioteques, naturalment”, de la Diputació de Barcelona.

Et pot interessar