Llum verda a dues campanyes de manteniment de l'espai públic i d'asfaltatge

Última revisió 15-03-2023 09:31
14/03/2023

L’una és un pla de xoc de 360.000 euros per a voreres i calçades; l’altra, un contracte de 500.000 euros per fer actuacions durant dos anys

L’Ajuntament acaba de tancar dues contractacions de reparació i manteniment de l’espai públic i d’asfaltatge. Entre totes dues sumen una inversió de 860.000 euros (en xifres rodones i amb l’IVA inclòs).

En primer lloc, s’ha fet un contracte de dos anys per valor de 500.000 euros (250.000 euros anuals) amb l’empresa Serveis integrals de manteniment Rubatec SA per dur a terme tota mena de reparacions i manteniment de l’espai públic, com ara voreres, mobiliari urbà o qualsevol altra necessitat que es detecti. En ser un contracte de serveis de dos anys, es poden decidir de manera dinàmica les actuacions que es considerin més necessàries o urgents. Ja ha començat la primera obra d’aquests treballs, que és la renovació de la canonada soterrada que subministra aigua a la guingueta del parc de Vallmora. Les properes setmanes és previst que, mitjançant aquest contracte, s’iniciïn reparacions i renovacions de voreres de diversos carrers.

En paral·lel, s’ha contractat un pla de xoc d’asfaltatge i de reparació de voreres a diversos carrers per valor de 359.643,13 euros (IVA inclòs). S’ha adjudicat a l’UTE CCDL Barcelonès-Maresme (Rogasa) a través de la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis.

Els treballs del pla de xoc començaran el 23 de març, amb la renovació de l’asfalt del carrer d’Artesa de Segre. Després, s’asfaltarà el tram del carrer de la Pollacra Goleta Constança comprès entre els carrers de les Guilleries i d’Almeria. A continuació arribarà el torn de l’avinguda del President Kennedy. Aquí s’asfaltaran dos trams. El primer, entre els carrers de l’Hospitalet i de Ciutat Vila Jardí. El segon, entre aquest últim carrer i l’N-II. És previst finalitzar els treballs a Kennedy l’11 d’abril.

Les reparacions de voreres incloses al pla de xoc també s’iniciaran el 23 de març. En primer lloc, es repararan els fragments de voreres malmesos que es troben al tram del carrer del Capità Salvador Maristany comprès entre els carrers de Francesc Maristany Fàbregas i de Joan Llampallas. A continuació, previsiblement a finals d’abril, començaran les reparacions dels punts malmesos a les voreres del tram del carrer de Josep Pujadas Truch comprès entre el carrer del Pintor Fortuny i la plaça d’Espanya. Es preveu que les reparacions de Josep Pujadas Truch finalitzaran a finals de maig.

 

L'avinguda del President Kennedy és un dels carrers on es renovarà l'asfalt aviat.
L'avinguda del President Kennedy és un dels carrers on es renovarà l'asfalt aviat.
Autor: Google Street View