Les escoles municipals de música i de formació de persones adultes enceten un nou curs ple de novetats

Última revisió 20-09-2021 08:41
17/09/2021

Els dos centres masnovins estan ultimant l’inici de les formacions amb una oferta formativa renovada

El Masnou continua amb l’inici del curs escolar i ara arriba el torn a l’Escola Municipal de Música  del Masnou (EMUMM) i del Centre de Formació de Persones Adultes del Masnou (CFPAM), després que dilluns passat comencés el curs escolar obligatori per als infants i joves de tot Catalunya.

L’Escola de Música (EMUMM) comença el curs amb un canvi substancial produït per la nova licitació del servei, que va guanyar l’empresa Musicop, SCCL, que n'era la prestadora ara. A més, s’han proposat diversos canvis després de recollir els suggeriments de les persones usuàries de l’EMUMM, per oferir una programació més àmplia i vincular l’escola a l’entorn educatiu, cultural, social i comunitari. Així, el model de l’escola s’ha adaptat a la realitat i les necessitats de la  ciutadania, afavorint la flexibilitat curricular i oferint itineraris formatius oberts i flexibles en funció dels interessos i motivacions de l’alumnat. A més, les famílies usuàries amb infants de 3 a 16 anys podran sol·licitar l'ajut per a les activitats extraescolars a l’Ajuntament del Masnou.

L’oferta educativa consta d’un programa fix i un de complementari, així com de cursos de llarga i curta durada, i totes les formacions estan orientades a oferir una educació musical per a totes les edats. A més, per promoure la participació de l’Escola Municipal de Música en la vida social i cultural del municipi, vincular-la-hi i potenciar el treball comunitari, s’oferiran activitats obertes a la ciutadania organitzades des de l’EMUMM o en col·laboració amb entitats, l’Ajuntament o centres educatius del municipi i, també, es potenciarà l’activitat comunitària amb una borsa de 180 hores d’activitats que es faran en l’àmbit municipal amb diferents col·lectius.

Finalment, durant l’estiu s’han dut a terme accions de millora de l’acústica a les instal·lacions de l'EMUMM. En concret, s’han instal·lat plafons aïllats al sostre i a les parets de les aules. A aquesta inversió, de 9.599,81 euros, cal sumar-hi la renovació de l'enllumenat. S'han substituït els antics fluorescents per uns nous llums LED, cosa que permetrà un estalvi sigfinificatiu en el consum energètic. Aquest canvi ha suposat una despesa de 10.838,12 euros. Aquesta millora s'ha fet també a la comissaria de la Policia Local, on s'han instal·lat nous llums LED per substituir els antics. En aquest cas, la inversió ha estat de 3.985,50 euros.

Pel que fa a l’Escola de Persones Adultes (CFPAM), el dilluns 20 de setembre hi comença l’activitat educativa, que presenta alguns canvis en l’oferta formativa respecte del curs passat. Aquest any incorporen els cursos de català nivell 1 i d’anglès nivell A1.1, tots de nivell inicial, i, com a gran novetat, el nou taller anomenat “Conversem en català”, un curs adreçat a persones que entenen el català, però que no el parlen.

D’altra banda, aquest any l’Escola de Persones Adultes no realitzarà els cursos de preparació per a les proves d’accés als cicles formatius de grau superior, el d’accés a la universitat per a majors de quaranta-cinc anys ni tampoc el taller d’informàtica nivell 1.

Escola Municipal de Música del Masnou (EMUMM) 

Centre de Formació de Persones Adultes del Masnou (CFPAM)

Carrer de la Segarra, 14
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 17.30 a 20.30 hores
692 959 167
www.emumm.cat
escola@emumm.cat
(Queden places disponibles)

Carrer d'Itàlia, 50, 1a planta
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 14 a 20 hores
93 557 18 82
www.cfpam.cat
cfpam@elmasnou.cat