L'Ajuntament convida la ciutadania a sumar-se al pla d'acció climàtica del Masnou

Última revisió 21-09-2021 10:24
20/09/2021

El 28 de setembre s’ha organitzat un taller obert a la ciutadania per debatre el contingut del Pla d’acció per l’energia sostenible i el clima (PAESC) del Masnou

El Ple de l’Ajuntament del Masnou celebrat el 19 de setembre del 2019 va declarar el municipi en situació d’emergència climàtica i ambiental, després d'haver fet diferents trobades amb experts en canvi climàtic. En aquestes reunions es va arribar a la conclusió que calia constituir una Taula d’Experts per al Desenvolupament de l’Agenda 2030 que treballés en l’elaboració i confecció del Pla d’acció per l’energia sostenible i el clima (PAESC) del Masnou. 

Durant aquest temps, l’Ajuntament del Masnou s’ha adherit al Pacte de les Alcaldies i està redactant un Pla de transició energètica (PTE) amb el suport de la Diputació de Barcelona, pla que ha d'incloure un conjunt d’accions orientades a disminuir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) del municipi en un 55% l’any 2030 respecte a les de l’any 2005. 

Val a dir que aquest document marcarà l’estratègia d’acció climàtica al municipi els pròxims deu anys i, abans de la seva aprovació pel Ple municipal, l’Ajuntament del Masnou vol obrir a la ciutadania la proposta d’accions en forma d’un taller participatiu, per tal de promoure la participació de la ciutadania i aconseguir suport i assessorament en les polítiques de sostenibilitat ambiental i contra el canvi climàtic, la transició energètica i el desenvolupament sostenible. Cal remarcar també que un dels objectius principals del Pla d’actuació municipal per al mandat 2019-2023 és combatre el canvi climàtic i els seus efectes, amb el compromís de treballar en l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, justament amb actuacions com el pacte d’alcaldies i, també, la posada en marxa d’aquesta taula de treball.

 

Taller participatiu: Proposta de línies estratègiques i accions

Per redactar un document participatiu, l’Ajuntament ha organitzat un taller obert el pròxim 28 de setembre de 17.30 a 20 hores a la Sala Joan Comellas. En aquesta primera sessió, es treballarà la priorització de les propostes per reduir emissions i en la forma d'implementar accions en els camps de la mobilitat de les persones, l’estalvi d’energia i les energies renovables. 

Aquesta activitat estarà dirigida per l’empresa ARDA Gestió i Estudis Ambiental, SL, una empresa consultora especialitzada en el camp del medi ambient, la sostenibilitat i l’acció climàtica i que, per encàrrec de la Diputació de Barcelona, està redactant el Pla de transició energètica (PTE) del Masnou.

Hi haurà aforament limitat. Per participar-hi, s’ha de fer la inscripció enviant un correu a mediambient@elmasnou.cat.