La revetlla de Sant Joan escalfarà els motors de la Festa Major de Sant Pere

Última revisió 23-06-2022 08:06
22/06/2022

Tot preparat al Masnou per celebrar una de les nits més especials de l’any

El Masnou ho té tot a punt per celebrar una edició molt especial de la revetlla de Sant Joan, la nit del 23 de juny. És, potser, una de les més esperades, després que els darrers dos anys quedés pràcticament anul·lada o molt limitada per la pandèmia de la COVID-19. Es pot dir, doncs, que aquest és l’any de la recuperació integral d’aquesta festa tan arrelada a Catalunya.

A més, en el cas masnoví, servirà de pròleg de la Festa Major de Sant Pere, que enguany tindrà lloc entre el 25 i el 29 de juny, si bé els actes festius s’allargaran un dies més, amb el Repicó de Festa Major, que s’estendrà del 30 de juny al 3 de juliol.

A ningú no se li escapa que la pirotècnia i les fogueres són elements molt característics de la revetlles de Sant Joan i de Sant Pere, juntament amb la tradicional coca, els sopars amb la família i les amistats... Tenint en compte això, i com és habitual, l’alcalde, Jaume Oliveras, ha emès un ban municipal que estableix les normes vigents entre el 20 de juny i l’11 de setembre. Té l’objectiu de “reduir el nombre d’accidents, riscos, sorolls i molèsties” que comporten les revetlles populars. Es pot destacar, per exemple, la prohibició de fer foc a menys de 500 metres de terrenys forestals (parc de Vallmora, Voramar, Camí del Mig...). També prohibeix fer foc a la via i als espais públics, especialment en zones amb vegetació, sense la corresponent autorització. El ban regula en quines condicions es permet fer fogueres.

En qualsevol cas, la revetlla de Sant Joan és una nit en què han de predominar la diversió i la celebració compartida. Per aquest motiu, es demana a tothom que en gaudeixi amb responsabilitat i atenent els consells preventius de Protecció Civil per minimitzar els riscos d’accident en revetlles i festes amb foc, incloent-hi els inherents a la manipulació de petards.

Tenint en compte tot plegat, només cal consultar el programa d’actes programats al Masnou per Sant Joan i gaudir-ne com cal, que ja toca!


Programa d’actes de la revetlla de Sant Joan


18 h
Jardins de Can Malet
Revetlla de Sant Joan a Can Malet
*Activitat amb sorolls estridents.
*Indret accessible per a persones amb mobilitat reduïda.
Ho organitza: Casal de Gent Gran de Can Malet.


19 h
Jardins de la Nimfa
Tropical Alternative Party
*Activitat amb sorolls estridents.
10è aniversari de la Primera Tropical Alternative Party. Nit de música en directe, dansa, espectacles, barra i food trucks.
Ho organitza: Mural Jam


20 h
Jardins de Cal Ros de les Cabres
Revetlla de Sant Joan al Casal d’Ocata
*Indret accessible per a persones amb mobilitat reduïda.
Ho organitza: Casal dels Avis d’Ocata.


20 h
Carrer de Tomàs Vives
Arribada de la Flama del Canigó, cercavila i encesa de fogueres
*Activitat amb sorolls estridents.
Com cada any, a les 20 h, aproximadament, arribaran els corredors i corredores que porten la Flama del Canigó. Rebuda de la Flama a càrrec de la Colla Bastonera Ple de Cops. Després, cercavila amb la Colla de Diables pels carrers de Tomàs Vives, Sant Rafael i Roger de Flor, fins a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil, on els rebrà la batucada dels Atabalats del Masnou. Allà, hi haurà parlaments i una petita actuació del cantautor Narcís Perich. Com arreu dels Països Catalans, la Flama del Canigó encendrà les fogueres del municipi. N’hi haurà una a l’esplanada del carrer de Montevideo (al costat del pavelló d’esports) i una altra al Masnou Alt.
Ho organitzen: Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i Ajuntament del Masnou.


20 h
Plaça de Ramón y Cajal
Revetlla de Sant Joan i foguera al Masnou Alt
*Activitat amb sorolls estridents.
*Indret accessible per a persones amb mobilitat reduïda.
Una festa tradicional i familiar en què veïns i veïnes del barri surten al carrer a sopar en comunitat.
Ho organitza: Associació de Veïns i Veïnes del Masnou Alt.


20 h
Parc del Llac
Revetlla de Sant Joan al parc del Llac
*Activitat amb sorolls estridents.
Sopar popular i revetlla amb música i ball.
Ho organitza: Associació de Veïns de Bell Resguard.


22 h
Parc de Vallmora
Revetlla de Sant Joan
*Activitat amb sorolls estridents.
*Indret accessible per a persones amb mobilitat reduïda.
Sopar i concert amb el cantautor Narcís Perich.
Ho organitzen: Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.