Jornada ludicofestiva a l'N-II per fomentar la mobilitat sostenible

Última revisió 21-09-2023 12:50
08/09/2023

El Masnou celebrarà la Setmana Europea de la Mobilitat del 16 al 22 de setembre 

Entre el 16 i el 22 de setembre se celebra, cada any, la Setmana Europea de la Mobilitat. El Masnou s’afegeix a la celebració amb una jornada ludicofestiva amb diverses activitats que tindrà lloc el diumenge, 17 de setembre. Durant aquest dia, l’N-II es buidarà de cotxes i romandrà tallada al trànsit per poder passejar resseguint el litoral masnoví entre les 9 i les 15 h, des de l’altura de la rotonda que limita amb la població de Montgat fins a l’altura de la riera de Teià. A més, si es vol ampliar el recorregut, en el marc de la mateixa celebració les poblacions veïnes de Montgat i Premià també tallaran els seus respectius trams de l’N-II durant la mateixa franja horària. Mentre duri el tall, si heu d’agafar el vehicle, consulteu el mapa de rutes alternatives.

La jornada ludicofestiva comptarà amb dues activitats: un circuit de karts a pedals i una pedalada de contes. El circuit de karts inflables a pedals, una activitat per a infants (a partir de 5 anys) i adults, el podreu trobar a la zona esportiva dels Jardins dels Països Catalans entre les 10.30 i les 13.30 h. Pel que fa a la pedalada de contes infantils, la trobada serà a les 10.30 h a l’N -II, a l’altura del carrer dels Enamorats. Des del punt de trobada s’iniciarà un recorregut que tindrà tres parades i on el conta contes, Jep Gasulla, n’explicarà un a cadascuna d’elles. Les parades seran a l’altura de la pl. del Mercat Vell, del c. de Mare de Déu de Núria i del c. de Brasil. Un cop iniciada l’activitat, les persones que hi vulguin participar es podran incorporar a la resta de punts en qualsevol moment. A més d’aquestes dues activitats, l’N-II comptarà amb altres propostes organitzades des de les entitats i les AFAs del Masnou.

La Setmana Europea de la Mobilitat és una campanya anual per sensibilitzar tant els responsables polítics com la ciutadania per conscienciar sobre la importància de moure's de manera saludable i respectuosa amb el medi ambient.

Activitats per a l’alumnat dels centres educatius del Masnou

En el marc d’aquesta Setmana Europea de la Mobilitat, l’Ajuntament, a través del Projecte Educatiu del Masnou (PEM) i juntament amb els comerços del municipi, engegaran la campanya “Comerç Amic”, adreçada a l’alumnat de primària, per seguir impulsant la idea de vila educadora sorgida del PEM. La xarxa de Comerç Amic identifica amb un adhesiu els comerços de proximitat com a punts de confiança i acollida en el camí que fan els infants de l’escola a casa i de casa a l’escola. També s’adreça a d’altres col·lectius en situació de vulnerabilitat en els seus recorreguts pel municipi. La idea és que la població identifiqui un “Comerç Amic” com a un establiment on hi ha persones que, si és necessari, els oferiran atenció, suport i col·laboració a una dificultat o problema que pugui ocórrer durant algun trajecte pel poble. Així al llarg de la Setmana de la Mobilitat, els grups de 3r de primària de les escoles del Masnou sortiran a conèixer els “Comerços Amics” dels seu entorn.

Una altra activitat que es dedicarà exclusivament als centres educatius durant aquesta setmana serà una gimcana arreu del municipi en què l’alumnat de secundària haurà de resoldre diversos enigmes sobre la mobilitat sostenible, autònoma, segura i col·lectiva al Masnou.