Ja és oberta la votació final dels pressupostos participatius

Última revisió 20-09-2022 11:22
19/09/2022

Des d’avui i fins al 9 d’octubre, poden votar totes les persones majors de 16 anys que estiguin empadronades al Masnou

Avui arrenca la fase més decisiva dels pressupostos participatius 2022-2023, en obrir-se la votació final per tal que els veïns i veïnes del Masnou decideixin el projecte o els projectes que es finançaran amb 500.000 euros dels pressupostos municipals dels anys 2022 i 2023.

Poden votar, fins al 9 d’octubre, totes les persones majors de 16 anys que estiguin empadronades al Masnou des d’abans de l’1 de setembre del 2022. Hi ha dues vies per votar; en línia, al web www.elmasnou.cat/pressupostos-participatius o de manera presencial, mitjançant les butlletes que s’enviaran a totes les llars del Masnou. Si s’opta per la votació física, cal emplenar la butlleta i dipositar-la a les urnes que hi haurà a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), la Biblioteca Joan Coromines, Ca n’Humet, el Complex Esportiu i Els Vienesos.

Cada veí o veïna pot votar, com a màxim, tres de les setze propostes finalistes. S’executarà la proposta més votada i, després, les que tinguin el major nombre de vots, sempre que la suma total de la inversió que haurà de fer l’Ajuntament no excedeixi els 500.000 euros. Les setze propostes van ser seleccionades per les persones que van participar en la jornada de priorització realitzada el 8 de juny. Van ser les més ben valorades d’entre les 288 propostes presentades per la ciutadania entre el 2 i el 22 de febrer d’enguany.

Les propostes finalistes

 • Accessibilitat de les platges.
 • Renovar la gespa del camp de futbol de l’Atlètic del Masnou.
 • Poble accessible i inclusiu.
 • Marquesines a les parades d’autobús.
 • Dignificació de les colònies de gats del Masnou.
 • Il·luminació del passeig Marítim des de la riera d’Alella fins a Montgat.
 • Instal·lació de cobertes als patis de les escoles.
 • Construcció d’un pump track, un espai esportiu i de lleure.
 • Equipar el vestidor adaptat de la piscina municipal.
 • Accessibilitat de les voreres del Masnou.
 • Camins escolars.
 • Arreglar la sala d’autòpsies per a cerimònies civils.
 • Parc de cal·listènia o workout i gimnàs a l’aire lliure.
 • Joc infantil al parc dels pinetons.
 • Millora de la il·luminació i la seguretat al Complex Esportiu.
 • Millora del mobiliari de la platja.

Per què es retarda el projecte guanyador dels pressupostos participatius anteriors?

La instal·lació d’enllumenat públic al tram del passeig Marítim comprès entre el carrer del Brasil i Premià de Mar va ser la proposta que va obtenir més vots (1.295) en la primera edició dels pressupostos participatius, la corresponent als exercicis 2020 i 2021.

L’Ajuntament del Masnou no ha pogut iniciar encara els treballs per fer realitat aquest projecte a causa dels processos administratius que s’han hagut de completar. Amb tot, es preveu que el contracte es pugui adjudicar a finals d’aquest mes de setembre. Si no hi ha cap entrebanc, serà el proper mes de gener quan, finalment, s’encenguin les lluminàries d’aquest tram del passeig Marítim.

El Ple municipal va aprovar el maig del 2021 la modificació de crèdit que dota amb 250.000 euros aquesta inversió. L’Ajuntament va sol·licitar els permisos necessaris per elaborar aquest projecte, el juliol del 2021, a ADIF i a la Direcció General de Polítiques de Muntanya i del Litoral (Generalitat de Catalunya), ens que al seu torn tramita el permís de la Demarcació de Costes a Catalunya (Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic). ADIF va comunicar el seu permís el novembre del 2021. L’altre (Generalitat i Ministeri), no arriba fins al març del 2022. És aleshores quan l’Ajuntament va poder iniciar l’elaboració els plecs. Es van aprovar al maig d’enguany i al juny es va iniciar el procés de licitació, tràmit que preveu que el contracte s’adjudiqui el 29 de setembre d’enguany. A partir d’aquesta data, l’adjudicatari haurà de fabricar les lluminàries. Disposarà de setze setmanes per lliurar-les.

 

Cartell dels pressupostos participatius.
Cartell dels pressupostos participatius.