Finalitzada la pacificació de l'entorn de l'Escola Ferrer i Guàrdia

Última revisió 01-08-2022 09:15
29/07/2022

Ja han finalitzat les tasques de pacificació de l'entorn escolar del centre Ferrer i Guàrdia, que han tingut per finalitat incrementar la seguretat viària i reduir el trànsit de pas. En aquesta ocasió, els espais més pròxims a l’escola on s’ha actuat han estat l’entrada que té el centre pel carrer de Francesc Macià i el carrer del Pintor Fortuny. 

Al carrer de Francesc Macià s’hi han ampliat les voreres i s’hi han creat dos nous passos de vianants. També s'ha aprofitat per reforçar la senyalització viària a l'accés escolar pintant una senyal horitzontal que alerta a les persones conductores de la sortida d’escolars. A més, al carrer del Pintor Fortuny, on dona la pista esportiva del centre, també s’hi han creat dos passos de vianants, en aquest cas, elevats.

L’actuació per obtenir un entorn escolar més tranquil ha tingut un cost de prop de 47.000 euros (IVA inclòs) i se suma a la realitzada el maig de l’any passat que va suprimir el trànsit de vehicles al tram del carrer de Joan Llampallas, on es troba l’entrada principal de l’escola; és a dir, el que està comprès entre el carrer del Pintor Fortuny i l’avinguda de Joan XXIII.

Ambdues són part del desplegament del Pla de mobilitat urbana i sostenible del Masnou, aprovat pel Ple municipal el 20 de setembre del 2018. El document preveu actuacions per pacificar el trànsit i crear zones de vianants, especialment al centre del municipi i a l’entorn de les escoles per prioritzar un entorn segur per als infants i les seves famílies.