Es presenta el Pla director de l'espai públic del Masnou

Última revisió 02-12-2021 11:03
02/12/2021

A la trobada telemàtica es van exposar el procés d’execució de l’estudi i les conclusions en relació amb el retorn del procés de participació ciutadana

Una quinzena de persones van assistir, el dimarts 30 de novembre, a la presentació pública del Pla director de l'espai públic del Masnou. A la trobada, que va tenir lloc telemàticament, es va exposar l'estudi que s'ha realitzat en relació amb l'espai públic del Masnou, així com les conclusions i les propostes d'intervenció.

L'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, va introduir la reunió explicant que aquest estudi s'ha realitzat durant aquest any i gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona. A l'acte també hi va assistir, en representació de la Diputació de Barcelona, la tècnica gestora de projectes de l'Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals, Marta Viada.

Viada va presentar l'empresa redactora i va remarcar que "els plans directors de l'espai públic no són projectes d'urbanització, sinó que apunten cap als criteris d'intervenció que cal tenir en compte per als nous projectes de modificació de l'espai públic".

Seguidament, Mònica Beguer, en representació de l'empresa redactora del projecte "Territoris XLM", va iniciar l'explicació de l'estudi. Beguer va començar explicant que la primera part del pla havia consistit en l'elaboració de l'inventari de l'espai públic i que, el següent pas, havia estat dur a terme el procés participatiu, que va servir com a base per elaborar la diagnosi.

Al procés participatiu, que es va realitzar a través d'una enquesta ciutadana, hi van participar 536 persones. A més, es va elaborar un qüestionari per a l'alumnat de sisè de primària de les escoles del Masnou, que va ser respost per 231 infants.

La trobada va concloure amb l'exposició de les propostes i els criteris d'intervenció, que aposten per aconseguir un Masnou amb més seguretat i confort per als vianants, per ampliar la funció social i de lleure de l'espai públic, i per crear més infraestructura verda i incrementar la permeabilitat del sòl.

 

Pla director de l’espai públic

El Pla director de l’espai públic del Masnou és un document estratègic que ha elaborat l’Ajuntament del Masnou en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i que té per objectiu definir el nou model del sistema d’espais públics, alhora que és una eina útil per a la planificació del conjunt d’espais públics del municipi i de les possibles actuacions futures.

 

Podeu consultar el document de la presentació del Pla director de l’espai públic del Masnou a través d’aquest enllaç.