Es presenta a la ciutadania el Pla per la diversitat afectiva, sexual i de gènere

Última revisió 19-05-2022 08:13
18/05/2022

Coincidint amb el Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia, el 17 de maig es va presentar el Pla local per la diversitat afectiva, sexual i de gènere 2021-2024, un document que ha de servir com a full de ruta per definir les actuacions per protegir i promoure els drets de les persones LGTBI+ en general, i d’aquelles residents al Masnou en particular. Malgrat l’escassa assistència de públic a la presentació, l’acte va comptar amb la presència de l’alcalde, Jaume Oliveras; la regidora d’Igualtat, Mónika González; així com amb d’altres membres del Govern, representants d’entitats i ciutadans a títol particular.

El Pla, aprovat per unanimitat al Ple del mes de desembre, és un instrument específic de planificació institucional que té com a finalitat oferir una resposta integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere. El compromís del Govern local amb les polítiques LGTBI+ queda palès amb aquesta nova eina, que inclou uns objectius concrets, que es pretenen assolir a partir d’accions avaluables, al llarg d’un període determinat. Aquest document, que té una vigència de quatre anys, ha estat elaborat gràcies al suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració d'entitats i agents del municipi. El podeu consultar amb detall clicant aquí.

Seguiment i control

Per tal de garantir l’assoliment d’aquests objectius i la consecució dels resultats, durant la presentació es va explicar la imminent creació d’un grup de treball tècnic i ciutadà que, a més de vetllar pel compliment del Pla, haurà de ser un espai de reflexió conjunta que tindrà com a missió marcar les prioritats i estratègies locals en matèria de diversitat afectiva, sexual i de gènere. Estarà integrat per personal tècnic de diferents àrees de l’Ajuntament, representants d’entitats socials del municipi i ciutadans i ciutadanes a títol individual. Les persones interessades a participar-hi poden contactar amb la Regidoria d’Igualtat a igualtat@elmasnou.cat.

Programa d'activitats

La presentació d'aquest Pla és la primera de les activitats programades en matèria de diversitat afectiva, sexual i de gènere al municipi. La majoria es concentraran durant la propera Festa Major, que també coincidirà amb el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+ (28 de juny).  Podeu consultar-les totes en aquest cartell.