El Servei d'Assessorament Energètic ha atès 133 persones en el seu primer trimestre de funcionament

Última revisió 18-05-2022 10:48
17/05/2022

Entre altres prestacions, dona suport per estalviar energia, abaratir factures i fer tràmits amb les companyies subministradores

El Servei d’Assessorament Energètic (SAE) de l’Ajuntament del Masnou ha completat el seu primer trimestre de funcionament havent atès un total de 133 veïns i veïnes del municipi. El recull estadístic d’aquest període permet fer una anàlisi del perfil de les persones usuàries i les demandes més sol·licitades, entre altres dades d’interès.

El 70 % de les persones ateses són dones. En la majoria de les famílies que s'han adreçat al servei hi ha menors de 16 anys o gent gran entre els seus membres. Una part molt majoritària de les consultes realitzades s’interessaven sobre els ajuts i subvencions per pagar els rebuts i sobre la facturació. L’energia elèctrica és, amb diferència, la que ha suscitat més visites. Es poden consultar més dades al recull estadístic del primer trimestre del SAE.

Nou recurs municipal

El SAE ofereix informació, assessorament i assistència en relació amb els subministraments energètics i d’aigua. Pot adreçar-s'hi qualsevol ciutadà o ciutadana del Masnou, tant per resoldre dubtes com per demanar suport per dur a terme tràmits, sol·licitar el bo social i tèrmic i altres ajuts i bonificacions o fer gestions amb les companyies subministradores. També presta assessorament sobre les energies renovables, entre altres serveis. Es poden consultar tots els aspectes pels quals pot acudir-hi qualsevol masnoví o masnovina a la pàgina www.elmasnou.cat/sae.

Per rebre atenció presencial, cal demanar cita prèvia, a través de la pàgina www.elmasnou.cat/cita-previa, escrivint un missatge que digui “Hola” al canal WhatsApp d’Atenció Ciutada (673 638 003) o trucant al número de telèfon 93 557 18 44. També s'hi poden adreçar consultes utilitzant aquest mateix número de telèfon o enviant un correu electrònica a l’adreça sae@elmasnou.cat.

L’establiment del SAE és una mesura prevista al Pla d’acció municipal, que alhora és coherent amb el compromís del Masnou envers els Objectius de Desenvolupament Sostenible definits per Nacions Unides. En concret, es correspon amb les següents categories: fi de la pobresa, energia neta i assequible, ciutats i comunitats sostenibles, consum i producció responsables, i acció climàtica.

Entre altres prestacions, dona suport per abaratir les factures, estalviar energia i fer tràmits amb les companyies subministradores
Entre altres prestacions, dona suport per abaratir les factures, estalviar energia i fer tràmits amb les companyies subministradores