El Masnou passa a la fase 1 del desconfinament progressiu

Última revisió 25-05-2020 09:41
22/05/2020

Tota la regió sanitària metropolitana nord, on es troba el municipi, redueix les restriccions del confinament a partir del dilluns 25 de maig

El govern de l’Estat espanyol ha aprovat, a proposta de la Generalitat de Catalunya, que la regió sanitària metropolitana nord de Barcelona passi a la fase 1 de desconfinament progressiu a partir del dilluns 25 de maig. És en aquest àmbit on es troba el Masnou.

Aquest pas implica la reducció de les restriccions vigents en la fase 0 avançada, que queda enrere. Amb tot, es demana prudència i responsabilitat a tota la població, ja que la pandèmia de la COVID-19 continua amenaçant la salut de tothom. El risc de rebrots és vigent. Es recomana consultar i seguir les indicacions del web sobre la fase 1 publicat per la Generalitat de Catalunya:

Mesures municipals

De manera addicional a les disposicions generals de l’enllaç anterior, i d'acord amb les competències municipals, l’Ajuntament del Masnou ha aprovat diverses mesures que representen un canvi respecte a la fase 0 avançada, que a partir del 25 de maig queda enrere.

Mobilitat

 • Torna l’obligatorietat de pagar per estacionar a les zones blaves del municipi.
 • S’incrementa la freqüència de pas dels autobusos, fins al 90% del servei habitual anterior a la declaració de l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus. .Consulteu línies i horaris al web de Moventis.

Serveis i equipaments municipals

 • Entra en funcionament el Punt COVID-19. És un nou servei municipal per assessorar i donar suport a la ciutadania del Masnou davant la crisi de salut, econòmica i social causada per aquesta pandèmia.
 • L’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) només presta atenció presencial amb cita prèvia. S’han de continuar fent els tràmits i les consultes per Internet o telèfon sempre que sigui possible.
 • Torna l’atenció presencial al Centre d’Empreses Casa del Marquès, però només amb cita prèvia. Cal sol·licitar-la escrivint un correu electrònic a casadelmarques@elmasnou.cat. Amb tot, es recomana que es continuïn fent les consultes i els tràmits a través del web de la Casa del Marquès.
 • Torna l’atenció presencial del servei municipal d’Ocupació, però només amb cita prèvia. Cal sol·licitar-la escrivint un correu electrònic a serveiocupacio@elmasnou.cat. Amb tot, es recomana que es continuïn fent consultes i tràmits a través del web “Ocupació respon”.
 • Es reprèn el servei de la deixalleria mòbil, seguint el calendari previst per a l’any 2020. Així, tornarà a instal·lar-se per primer cop des de l’inici de l’estat d’alarma del 2 al 7 de juny, a l’aparcament del carrer d’Amadeu I (carretera d’Alella). La deixalleria fixa està oberta des del 4 de maig.
 • Es reprèn l’atenció presencial a l’Arxiu Municipal, però només amb cita prèvia. Per demanar-la, cal escriure a arxiu@elmasnou.cat. Amb tot, cal continuar fent les consultes i els tràmits per Internet, a través d’aquesta mateixa adreça de correu electrònic, sempre que sigui possible.
 • Reobre el Cementiri municipal, amb horari restringit. Obre els dimarts i els dijous, de 16 a 19 h, i els diumenges, de 9.30 a 13 h. És obligatori seguir les mesures de protecció per evitar contagis, com utilitzar mascareta, mantenir una distància interpersonal de 2 metres, extremar la higiene de mans i evitar les aglomeracions.
 • Enterraments i cremació. Les comitives han de tenir una assistència màxima de quinze persones, que han de seguir les mateixes mesures de seguretat generals quant al distanciament físic i extremar la higiene. Està prohibida la distribució de qualsevol objecte, llibre o fullet. No es pot tocar ni besar cap objecte. No està permesa l’actuació de cors.
 • La Biblioteca Municipal Joan Coromines preveu reobrir al públic el 2 de juny. El seu personal hi acudirà a partir del 25 de maig, però només per fer tasques internes i preparar les mesures necessàries per reobrir de manera segura.
 • La Policia Local deixa d’oferir el servei amb el qual felicitaven a domicili els infants del Masnou que celebraven el seu aniversari durant el confinament.

Si s’opta per l’atenció presencial en qualsevol dependència municipal, cal seguir totes les mesures de seguretat per prevenir contagis, com mantenir una distància mínima de 2 metres amb altres persones, dur mascareta i extremar la higiene de les mans, entre altres.

Continuen tancats al públic els equipaments que no s’esmenten, com els casals de la gent gran, el Complex Esportiu (pavelló i piscina), el Museu Municipal de Nàutica, Ca n’Humet, la Casa de Cultura, l’Espai Casinet...

Vista parcial del Masnou.
Vista parcial del Masnou.