El Masnou inicia el 2022 amb moltes propostes formatives per a l'ocupació

Última revisió 19-01-2022 11:26
18/01/2022

A més de la sessió informativa del programa CATAZUBI 2022, durant els primers mesos de l’any s’iniciaran tres certificats de professionalitat de nivell 2

El Servei Local d'Ocupació del Masnou, juntament amb Bridge4Mobility, ha preparat una sessió informativa del programa CATAZUBI 2022, que es realitzarà el divendres 21 de gener, a les 10 hores, a la Sala Joan Comellas de l'Edifici Centre. A la trobada, a més d'explicar en què consisteix el programa, també s'hi explicarà com funciona tot el procés de selecció i la formació i feina posteriors.

El projecte CATAZUBI s'adreça a joves d'entre 18 i 29 anys en situació d'atur i amb una titulació mínima superada d'educació secundària obligatòria (ESO). És un programa 100% subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, i el Fons Social Europeu, en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil i d'acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.

A més de l'acompanyament previ, la subvenció inclou el primer mes d'estança i manutenció. Enguany, s'han atorgat cent places a Bridge4Mobility, l'empresa responsable del projecte.

En l'edició anterior, Bridge4Mobility va gestionar tres grups d'alumnes: un en format en línia i, els altres dos, al Masnou i Mataró. Els quinze joves del grup del Masnou que van participar en el programa van començar a cursar la formació dual a les ciutats de Schmallenberg, Trier, Willingen, Bad Schmiedeberg i Baiersbronn.

Els sectors formatius inclosos en l’oferta formativa d’enguany són:

GASTRONOMIA:

 • Cuiner/a professional.
 • Expert/a en restauració.
 • Expert/a en hostaleria.

TÈCNIC/A:

 • Tècnic/a en mecatrònica industrial.
 • Tècnic/a en processos de plàstic i cautxú.
 • Tècnic/a en gestió de piscines.

ALTRES SECTORS:

 • Infermer/a professional.
 • Pintor/a professional.
 • Forner/a professional.

 

Per assistir a la sessió, cal confirmar l'assistència enviant un correu a serveiocupacio@elmasnou.cat.

 

Formacions ocupacionals

Des del Servei Local d’Ocupació, juntament amb la Fundació Pere Tarrés, s’han programat tres formacions ocupacionals adreçades a persones en situació de cerca activa de feina durant aquest inici d’any: certificat de professionalitat (CP) d’atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, CP en dinamització d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil i CP en gestió de trucades de teleassistència.

Aquestes formacions, corresponents a certificats de professionalitat (CP), tenen com a objectiu capacitar de forma competencial l’alumnat en un àmbit professional i, a més, certificar els coneixements amb una titulació homologada. Enguany, els CP programats són de nivell II, en modalitat semipresencial i amb una durada de 250 hores. A més, aquestes formacions inclouen un mòdul de pràctiques d’empresa, una forma d’apropar l’alumnat al món laboral.

Per poder cursar els certificats de professionalitat s'ha de complir algun dels següents requisits:

 • Estar en possessió del títol de graduat en educació secundària obligatòria (ESO) o títol d’educació general bàsica (EGB).
 • Estar en possessió d'un certificat de professionalitat del mateix nivell del mòdul o mòduls formatius i/o del certificat de professionalitat al qual desitja accedir.
 • Estar en possessió d'un certificat de professionalitat de nivell 1 de la mateixa família i àrea professional.
 • Complir el requisit acadèmic d'accés als cicles formatius de grau mitjà, o bé haver superat les corresponents proves d'accés regulades per les administracions educatives.
 • Tenir superada la prova d'accés a la universitat per a majors de 25 anys i/o de 45 anys.
 • Tenir els coneixements formatius o professionals suficients que permetin cursar amb aprofitament la formació (acreditació mitjançant prova d’accés).

Per a més informació i assessorament, podeu contactar amb el Servei Local d’Ocupació del Masnou, enviant un correu electrònic a serveiocupacio@elmasnou.cat.