El grup de treball d'Honors i Distincions proposa canviar el nom de la plaça del Duc d'Ahumada

Última revisió 05-11-2021 13:11
05/11/2021

A la trobada del Consell Municipal de Patrimoni Cultural del Masnou, també es va informar de la finalització dels tràmits pel canvi de nom del passeig de Joan Carles I per passeig del Bellresguard

El 3 de novembre es va celebrar la darrera reunió del Consell Municipal de Patrimoni Cultural del Masnou. La trobada, que va servir per tractar diversos temes de rellevància al municipi, es va iniciar amb l’aprovació de l’esborrany de l’acta anterior, corresponent al dia 18 de maig de 2021, i que va ser aprovada per unanimitat.

Seguidament, es van citar les propostes del grup de treball d’Honors i Distincions, el qual va informar de la finalització dels tràmits per al canvi de nom del passeig de Joan Carles I pel de passeig del Bellresguard, de manera que ja només queda pendent col·locar-hi la placa.

Pel que fa a les propostes, el grup de treball va proposar fer un estudi sobre els criteris que s’han de seguir a l’hora d’atorgar distincions per part de l’Ajuntament.

A continuació, es va presentar la placa de reconeixement a la mestra Maria Canaleta, que es posarà a l’Escola Ocata en substitució de la que hi havia hagut de marbre i, també, es va presentar la proposta d’un monument als mestres del Masnou.

Finalment, però no menys important, el grup de treball també va fer una proposta en relació amb el canvi de nom de la plaça del Duc d’Ahumada.

Seguidament, el president, Jaume Oliveras, i la vicepresidenta, Neus Tallada, van informar de les activitats previstes per al pròxim any, incloses dintre de la proposta del programa d’actuació en l’àmbit del patrimoni de l’any 2022.

Entre les activitats comentades, destaquen la presentació del Quadern d’Història Local Cent dates de la història del Masnou que cal conèixer o la presentació del llibre sobre Josep Torrubia i Zea, i les exposicions sobre Josep Igual i artistes locals, sobre comerços històrics i la d’”Estiueig de proximitat: 1850-1950”.

Del programa per a l’any 2022, van fer referència a la beca de recerca local, que en breu obrirà el termini de presentació de projectes i també es va proposar una nova beca adreçada a joves investigadors de batxillerat.

També es van presentar els calendaris dels itineraris i les visites guiades i es va informar del trasllat d’una confraria de pescadors al Masnou, i es va plantejar la possibilitat que també pugui fer la subhasta de peix.

Per finalitzar, es va proposar la presentació del curtmetratge Xueta Island com a activitat per commemorar el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust. Després del torn obert d’intervencions, van donar per conclosa la sessió.