La segona edició consolida un festival que es vol fer créixer l’any que ve
Galeria d'imatges del Festimanga
La segona edició del Festimanga consolida el Masnou com un punt de trobada al Baix Maresme per als aficionats a la cultura japonesa, el manga i el còmic. Celebrat aquest dissabte a Ca n’Humet, va atreure un gran nombre de visitants durant tot el dia. L’èxit aconseguit no sols garanteix l’edició del 2025, sinó que planteja la necessitat de fer-lo créixer.
El colofó d’aquesta edició el van posar els concerts de Nia Catano i Younenki, dues propostes musicals que aposten fort per la interacció amb el públic i pel bon humor. També va atreure un bon nombre de fans l’artista manga Drawill, que va acudir al Festimanga per presentar-hi el còmic Blood Moon. Per si tot plegat fos poc, els visitants podien participar en jocs, meravellar-se amb les exhibicions i apuntar-se a diversos tallers artístics vinculats al còmic i les cultures japonesa i coreana. Tots van fer el ple de participants. Les parades d’exhibidors també van atreure l’atenció durant tot el dia. N’hi va haver una seixantena, que és el màxim que Ca n’Humet pot encabir. De fet, la limitació d’espai va impedir que hi fossin totes les associacions, persones i empreses que volien muntar-hi un estand.
El Festimanga és un festival que organitza l’Ajuntament del Masnou amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i Abacus. També s’hi impliquen diverses entitats i usuaris de l’Espai Jove Ca n’Humet, com el grup de joves del Laboratori d’Art Jove. Capitanejats per Olga Artigues, són els creadors del cartell del festival. L’Ajuntament del Masnou agraeix l’esforç i la feina de totes les persones que el fan possible.
Galeria d'imatges de la inauguració de l'exposició de Luci Gutiérrez.
Més enllà de l’univers otaku del Festimanga, l’art ha estat el gran protagonista del cap de setmana masnoví. En aquest apartat, hi ha un nom que cal destacar, el de Luci Gutiérrez. La Premi Nacional d’Il·lustració 2023 va inaugurar el divendres al vespre la mostra “Vint anys i un dia”. Instal·lada a la Casa de Cultura fins al 7 de juliol, s’hi poden veure il·lustracions que l’artista ha fet per a llibres, diaris, revistes i cartells, però també projectes personals i altres dibuixos. És una oportunitat única per veure al Masnou l’obra d’una il·lustradora que ha dibuixat per a mitjans tan prestigiosos com The New York Times, The Wall Street Journal o The New Yorker. No en va, el jurat del Premi Nacional la va qualificar de “referent de la il·lustració” i va destacar “la seva capacitat única de crear metàfores visuals”.
El Mercat Negre, organitzat el diumenge a Blanc de Guix, va completar la simfonia creativa del cap de setmana. Dedicat a l’art i l’artesania, va acabar sent una altra festa, gràcies a la música en directe, els sortejos, les activitats complementàries i les ganes de diversió del públic. Sortint de l’univers artístic, també hi ha hagut temps per a activitats familiars, com la Festa de la Primavera i la bicicletada que va fer l’AFA de l’Escola Ocata i el taller “Descobrim els insectes", organitzat per la Biblioteca Joan Coromines. En paral·lel, s’ha ofert una nova edició de l’itinerari guiat "Les dones del tèxtil al Masnou". Es tracta d’una ruta creada pel Museu Municipal de Nàutica que vol donar a conèixer la història de la indústria tèxtil al municipi a partir dels testimonis de les seves protagonistes.