El diputat Pere Pons visita el Masnou per entregar el Pla local d'habitatge

Última revisió 19-04-2021 10:41
16/04/2021

Aquest divendres, 16 d’abril, el Masnou ha rebut la visita del diputat de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons. Abans de fer entrega del Pla local d’habitatge 2020-2026 a l'Ajuntament, ha signat el Llibre d’honors i distincions a la sala capitular del consistori. Ho ha fet acompanyat per l’alcalde, Jaume Oliveras, l’actual regidora d’Habitatge, Maria Llarás i, també, de l’exregidor Albert Alfaro.

Tot seguit, ha lliurat el Pla local d’habitatge, que defineix les polítiques municipals en aquest àmbit fins al 2026. El document va ser aprovat al Ple de novembre passat amb els vots a favor d’ERC (9 vots), PSC (3 vots) i Cs (2 vots); les abstencions de JxCAT-Units (3 vots) i Fem Masnou (3 vots), i la negativa de la CUP (1 vot). Com va explicar l’aleshores regidor d’Habitatge, Albert Alfaro, a la sessió plenària, el document —que va néixer a finals de 2018 a partir d’una col·laboració de l’Ajuntament del Masnou amb la Diputació de Barcelona— recull accions que ja s’estaven portant a terme; d’altres de nova i recent creació, i, també, un catàleg de noves propostes i accions per desenvolupar. A la trobada d’avui, els agraïments han estat mutus per part d’ambdós organismes, tant per la predisposició com per la col·laboració en l’elaboració del document.

Tot seguit, la visita del diputat també ha servit per mantenir una breu reunió (en què s'ha incorporat personal tècnic), durant la qual s’ha valorat el Pla i la visió de l’habitatge al municipi. Malgrat els obstacles de la pandèmia, els participants han conclòs que s’ha fet un bon treball i n’ha resultat un pla funcional amb una visió de l’habitatge supralocal en coordinació amb els municipis veïns.

Els edils del Masnou han incidit en la voluntat del Govern municipal d’apostar pel planejament i la construcció de més habitatge protegit repartit equitativament al llarg del territori, que situï el Masnou enuna taxa d’habitatges de protecció oficial del 4% un cop finalitzin totes les promocions previstes. Actualment, el Masnou compta amb 110 habitatges de protecció oficial finalitzats i 143 en procés de construcció i, una vegada finalitzin les promocions plantejades (95) o en planejament (81), el municipi comptarà amb un total de  429 habitatges de protecció oficial.

Finalment, s’ha fet menció de diferents projectes del municipi en què també col·labora aquesta àrea de la Diputació, com el pla director de l’espai públic, l’àmbit del Casino, el parc de Caramar, o temes relacionats amb la mobilitat, com la construcció de noves rotondes.