El bon temps acompanya la qualitat de les propostes del cap de setmana

Última revisió 07-03-2023 12:29
06/03/2023

El primer cap de setmana de març va estar marcat pel bon temps i, també, per les bones propostes lúdiques i culturals a l’agenda masnovina. El cap de setmana es va encetar divendres amb una exposició de l’alumnat de l’Escola Ocata, però el gruix de l’activitat es va condensar el diumenge amb dues cites musicals al matí i una espectacle teatral a la tarda.

La Casa de Cultura acollirà, fins al 26 de març, una exposició realitzada per alumnes de 6è de l’Escola Ocata que, a través de la tècnica de la cianotípia, han formulat una proposta de poesia il·lustrada que té el color blau com a protagonista. “Poesia blau de Prússia” és el títol de la mostra que es va inaugurar la tarda de divendres, 3 de març, de la mà de l’alumnat i el professorat del centre i, també, de l’alcalde, Jaume Oliveras,  la regidora de Cultura, Neus Tallada, i la regidora d’Educació, Cristina Ramos, que van mostrar la seva satisfacció per la col·laboració i la participació dels centres escolars en la programació d’Arts Visuals. L’equipament municipal es va omplir de gom a gom de moltes famílies de l’escola que van poder contemplar les cianotípies elaborades pels escolars, una experiència poètica que els ha servit per explorar l’imaginari creatiu a través de la llum i la monocromia.

Diumenge, la música al Masnou va brillar tant com el sol. Les sardanes van sonar a la plaça d’Ocata de la mà de la Cobla Lluïsos de Taradell i, al parc de Vallmora, el públic va omplir gairebé totes les cadires durant l’actuació del Maristany Trio. El bon temps va acompanyar la qualitat de la proposta musical de Laia Porta (veu), Publio Delgado (guitarra) i Jaume Maristany (saxo) amb la seva reinterpretació de clàssics i estàndards del jazz i el blues. La bona acollida d’aquesta cita confirma que l’aposta començada el mes de setembre per reforçar l’oferta musical al municipi i dinamitzar un espai que ha esdevingut un punt de trobada clau en l’activitat social del Masnou es va consolidant.

La tarda de diumenge, Kune Teatre va apropar la música antiga al públic familiar a l’Espai Escènic Iago Pericot. Barrocomatik, l'espectacle poètic que va barrejar clown, teatre gestual, titelles i poesia visual, amb quatre músics barrocs en directe (fagot, oboè, tiorba i violí), va captivar el públic assistent i és que la proposta havia estat programada per donar resposta a moltes demandes procedents d’escoles i famílies del municipi.