Comerç Verd, nou distintiu per saber on comprar de manera responsable

Última revisió 18-11-2022 10:00
17/11/2022

En marxa una iniciativa per tal que la ciutadania conegui les opcions de consum respectuoses amb el medi ambient

L’Ajuntament del Masnou ha engegat una iniciativa que pretén la introducció de canvis en el comerç local per fomentar les compres responsables i respectuoses amb el medi ambient. Es tracta, bàsicament, de facilitar que els masnovins i masnovines puguin identificar els comerços que ofereixen productes de proximitat, de comerç just o de producció ecològica i que redueixen o substitueixen els embolcalls de plàstic d’un sol ús, promovent productes a granel i l’ús d’envasos retornables.

Les botigues i negocis que adoptin aquestes mesures es distingiran amb l’etiqueta Comerç Verd. S’atorgaran d’acord amb l’avaluació que durà a terme la fundació Rezero en col·laboració amb l’Ajuntament del Masnou per certificar que es compleixen els requisits. El dissabte 3 de desembre es durà a terme un itinerari guiat, la Ruta del Comerç Verd, oberta a tothom qui vulgui conèixer les primeres botigues del Masnou que han aconseguit l’acreditació. Per participar-hi cal inscriure-s’hi en aquest enllaç. La ruta començarà a les 11 h al Mercat Municipal. Precisament, aquest equipament també acull l’exposició “Comerç verd”, entre el 21 de novembre i el 3 de desembre, que servirà per divulgar el consum responsable com una eina per reduir l’impacte ambiental.

Rezero, entitat que ja ha acreditat més 700 establiments de Catalunya i Balears, ha estat efectuant reunions, formacions i campanyes informatives amb els comerços masnovins durant el mes de novembre per tal d’explicar-los els canvis que poden introduir per fomentar el consum responsable i aconseguir el distintiu.