Comencen les reparacions de la depuradora

Última revisió 21-06-2021 09:19
21/06/2021

Pot ser que l’aigua del mar es vegi més bruta durant les obres

Aquest dilluns, 21 de juny, han començat les tasques de reparació de l’emissari de la depuradora de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Teià. En concret, s’arreglarà una fuita d’aigua del col·lector. Durant les obres de reparació pot ser que l’aigua del mar es vegi més bruta, però es recorda que l’aigua que surt de l’emissari està depurada, és a dir, que es pot abocar al mar sense produir-hi efectes negatius.

És previst que les tasques durin aproximadament deu dies, però la durada final de les obres dependrà de l’estat en què trobin el lloc on s’ha produït la fuita i, també, de l’estat del mar.

Els problemes amb la depuradora van arrencar després que l’emissari fos malmès pel temporal Glòria, el gener de 2020. Entre finals de juliol i principis d'agost de l'any passat, la reparació de l'emissari de la depuradora va tenir conseqüències negatives a la platja d'Ocata, va comportar hissar-hi la bandera vermella i la restricció del bany durant dies en un pic d'una onada de calor. Es va donar la circumstància, a més, que l'actuació no havia estat informada al consistori del Masnou, motiu pel qual, a més de demanar les explicacions oportunes, el Govern del municipi va emetre una queixa al Consell Comarcal del Maresme, encarregat de gestionar la depuradora.

Recentment, l’alcalde, Jaume Oliveras, ha adreçat un nou escrit al president del Consell Comarcal per demanar-li la màxima celeritat en les reparacions, així com la informació fluida i constant entre ambdós organismes per col·laborar i contribuir que enguany masnovins i masnovines puguin gaudir d'una bona temporada de platja.

Arran del temporal Glòria (gener de 2020), l'emissari de la depuradora de Teià es va veure greument afectat.
Arran del temporal Glòria (gener de 2020), l'emissari de la depuradora de Teià es va veure greument afectat.