Cap de setmana culturalment intens a Ca n'Humet

Última revisió 19-10-2022 10:02
17/10/2022

Pere Arquillué ha portat a l’Espai Escènic un dels plats forts de la temporada, mentre que la LACAM ha omplert el recinte amb art interdisciplinari

Aquest ha estat un cap de setmana d’una gran intensitat al recinte de Ca n’Humet. El dissabte al vespre, Pere Arquillué va portar fins a la sala Iago Pericot un dels plats forts de la temporada d’arts escèniques d’aquesta tardor de l’Espai Escènic: Fil de memòria, un retrat personal i literari de Gabriel Ferrater. El públic va poder gaudir d’allò més amb els poemes interpretats per Arquillué “d’un dels principal renovadors de la poesia catalana de postguerra”, en paraules del cèlebre actor. La selecció d’aquests poemes, intensos i sovint propers a l’erotisme, ha estat feta per Dolors Oller. Toni Ubach és qui va acompanyar Arquillué dalt de l’escenari, fent-se càrrec de la música, el so i la llum.

Una altra proposta cultural ben diferent va omplir el recinte de Ca n’Humet el diumenge a la tarda. la LACAM, l’Associació Col·lectiu d’Artistes del Masnou, va atreure un munt de públic que no es va voler perdre una nova edició del Maslumínic, amb la Mostra d’Art i Itinerari Artístic L’Adversitat. Va aplegar espectacles de dansa, teatre, circ i arts plàstiques. Es tracta de creacions de la mateixa LACAM i d’altres artistes i entitats que hi van col·laborar. En definitiva, va ser una tarda d’art ben divers que va ocupar el pati de Ca n’Humet i altres sales de l’equipament.

A banda, durant aquest cap de setmana hi ha hagut moltes altres activitats fetes per entitats, com la inauguració de la renovació de les pistes de Pau Casals. L’ha dut a terme la Fundació Ricky Rubio, braç a braç amb l’Ajuntament. Amb el repintat que s’ha enllestit fa pocs dies s’ha culminat una actuació que es va iniciar amb una jornada de treball comunitari, organitzada a principis de juny, que va comptar amb la participació del mateix Ricky Rubio i un bon nombre de voluntaris i voluntàries. A més, aquest cap de setmana també hi ha hagut temps per a les activitats esportives. És el cas, per exemple, del Trofeu Jordi Serra i Xavi Miró, organitzat pel Club Nàutic el Masnou. Es tracta d’una regata N2 de la Classe FINN que s’ha disputat els dies 15 i 16 d’octubre. Se'n poden consultar els resultats en aquest enllaç.

Llum d’Estels

El 15 d’octubre és el Dia Internacional del Dol Gestacional, Perinatal i Neonatal. Amb motiu d’aquesta efemèride, l’Associació Ania va organitzar una ofrena floral a l’espai Llum d’Estels del Cementiri Municipal. Diverses persones van acudir-hi, entre les 9 i les 12 h, per dipositar-hi les flors i els estels de fusta que va portar l’entitat perquè les famílies que han perdut els seus nadons abans o poc després de néixer poguessin recordar-los i fer-los un homenatge. L’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i diversos regidors i regidores del consistori van fer-hi una ofrena floral en nom de l’Ajuntament.

Galeries d'imatges

Maslumínic 2022, 'L'Adversitat'

 

'Fil de memòria', de Pere Arquillué sobre Gabriel Ferrater.

Dia Dol Gestacional, Perinatal i Neonatal