Bona acollida de la primera edició de la Cursa de la Dona de les Tres Viles

Última revisió 31-05-2022 10:04
30/05/2022

El cap de setmana masnoví s’ha completat amb altres activitats per a tots els gustos i edats

Unes cinc-centes persones van participar ahir, diumenge 29 de maig, en la primera edició de la Cursa de la Dona de les Tres Viles, que han organitzat els ajuntaments del Masnou, Montgat i Premià de Mar. Un dels objectius ha estat reivindicar l’esport femení, fita a la qual es van apuntar dones i homes de totes les edats. Es considera que ha tingut una bona acollida, quant a la participació, tenint en compte que és la primera edició d’aquesta cursa i la gran oferta d’activitats esportives i lúdiques que hi havia a tots tres municipis i al Baix Maresme aquest darrer cap de setmana de maig.

En qualsevol cas, els corredors i corredores podien escollir entre dues opcions: la primera, una cursa de 5 quilòmetres de longitud; la segona, de 10 quilòmetres. Totes dues tenien la meta al port de Premià de Mar. La sortida de la més curta estava situada al Masnou; l’altra, a Montgat. La pista de totes dues va ser l’N-II, raó per la qual es va tallar al trànsit aquesta via mentre es disputava la prova esportiva. Tot seguit se'n detalla el palmarès.

Cursa femenina de 10 km

1a - Eva Martos (40:43)
2a - Cristina Berenguer (42:54)
3a - Estel Mosquera (43:59)

Cursa masculina de 10 km

1r – Ramón Zabalbeitia (35:55)
2n – Víctor Duarte (37:49)
3r – Oriol Barrero (38:50)

Cursa femenina 5 km

1a – Rebeca Suárez (18:41)
2a – Tamara Willems (18:55)
3a – Maite Ríos (21:04)

Cursa masculina 5 km

1r – Luis Guilera (16:26)
2n – Daniel Campo (16:46)
3r – Sergi Ariaca (16:53)

Cliqueu aquí per veure les galeries d'imatges de la Cursa de la Dona de les Tres Viles

Altres actes del cap de setmana

L’intens cap de setmana masnoví va començar amb una trobada participativa vinculada també a l’esport. En concret, a l’skate i el BMX. Una vintena de joves que acostumen a practicar aquestes disciplines a les pistes de Pau Casals es van reunir divendres al vespre amb els regidors Ricard Plana (Urbanisme i Esport) i Sergio Gonzàlez (Cicles de Vida) i amb personal municipal de l’Àrea de Joventut a l’Espai Jove Ca n’Humet.

Hi van anar per debatre i consensuar les propostes del col·lectiu per millorar la pista d’skate de Pau Casals. Van fer diverses peticions, com ara l’ampliació de la pista, la creació d’una zona d’ombra i d’uns murs per fer de suport d’art urbà, que es millori la il·luminació i es retardi l’hora en què s’apaga, que s’hi instal·li més mobiliari urbà (essencialment, papereres), que la pista dreni l’aigua de la pluja de manera més eficient i que s’augmenti la freqüència de la neteja en aquest indret, entre d'altres. L’Ajuntament es va comprometre a quantificar els recursos que cal dedicar a les diverses propostes, amb la intenció de prioritzar les actuacions demanades, preparar els projectes des d'un punt de vista tècnic i dur-los a terme al llarg dels propers mesos. Un cop feta la valoració econòmica, es podrà decidir si es poden engegar tots o si caldrà prioritzar els més rellevants.

Dissabte al matí va ser la gent gran qui va tenir el protagonisme. Unes 120 persones es van aplegar als jardins de Can Malet, sota la nova zona d’ombra que s’hi ha creat, per gaudir del darrer Concert Vermut d’aquesta primavera. En aquesta ocasió van poder gaudir de diverses peces de gèneres tan diversos com l’òpera i el rock, incloent-hi cançons molt populars d’Elvis Presley i Frank Sinatra, totes interpretades pel tenor Joan Marcos.

Ja diumenge al matí va tenir lloc una altra activitat molt reeixida, un matí de surf, surf de rem i big-SUP a la platja del Masnou. Van participar-hi unes 60 persones, infants inclosos. No en va, és una de les darreres activitats de la programació del Mes de les Famílies, que organitza l’Ajuntament, en col·laboració amb entitats del municipi i la Diputació de Barcelona. Per exemple, aquest dissabte va tenir lloc a la Biblioteca Joan Coromines l’activitat “Descoberta dels ocells del Masnou”. A més a més, aquest mateix cap de setmana també s’havien programat uns tallers organitzats per les entitats Fem Fira i Lleureka. Demà, 31 de maig, s’ha de celebrar la darrera de les activitats del Mes de les Famílies d’enguany. Es tracta de la xerrada telemàtica “La diversitat a casa, un bé que cal fomentar”. Tindrà lloc a les 18 h. Per participar-hi, només cal connectar-s’hi a través d’aquest enllaç (plataforma Zoom).

L’art també va tenir el seu espai aquest cap de setmana. Dissabte al migdia es va inaugurar al Mercat Municipal l’exposició "Intimart". És un recull de pintures creades per l’alumnat de l’espai d’educació artística Blanc de Guix. Les obres estan centrades en la representació de la figura humana i les van crear, precisament, inspirant-se en les persones que van poder observar al mateix mercat. A l’acte de presentació hi van participar representants de Blanc de Guix i Neus Tallada, regidora de Cultura de l’Ajuntament. A més a més, altres entitats havien programat diverses iniciatives, també aquest cap de setmana. És el cas del Club Nàutic El Masnou, que va organitzar activitats de surf i ioga adaptades a practicar-les en companyia de gossos. A banda, el Club Atlètic Masnou va dur a terme un torneig familiar.