Es reobre al bany la platja d'Ocata

Tot i que el dia no acompanya, la platja d’Ocata ja torna a ser apta per al bany. L’afectació a la qualitat de les aigües a causa d’un abocament al mar d’aigües residuals ha restringit fins a 72 hores el bany al litoral masnoví. Avui, 24 de maig, s’ha retirat la bandera vermella que havia onejat a la platja des de divendres, 20 de maig.

Tal com es va informar divendres, una avaria al col·lector que impulsa les aigües a l’Estació de Bombeig d'Aigües Residuals (EBAR) d’Ocata cap al bombament principal va ser la causa d’un abocament al mar d'aigües residuals. El Consell Comarcal del Maresme, l’organisme responsable, va reparar l’avaria el mateix divendres, però ha calgut esperar fins avui per tal que la qualitat de l'aigua recuperés els paràmetres habituals.

El Consell Comarcal del Maresme és el responsable del servei de sanejament d’aigües residuals de tota la comarca i, per tant, qui ha de vetllar pel manteniment de les instal·lacions. A més de contactar amb l’organisme, l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, ha adreçat un escrit al president de l’ens supramunicipal per manifestar-li el seu enuig per “un nou abocament d’aigües residuals que priva els banyistes de gaudir de la platja per un mal manteniment dels col·lectors, un fet que ja és reincident”. De nou, el batlle també els ha reclamat que facin totes les actuacions de condicionament que convinguin per evitar que es tornin a produir abocaments.

 

 

24/05/2022
Fins el 25/05/2032
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 25-08-2022 13:00