La Policia Local identifica el presumpte autor de les pintades homòfobes

Última revisió 16-07-2019 14:13
16/07/2019

La Policia Local del Masnou ha identificat el presumpte autor de les pintades homòfobes que han aparegut de forma recurrent al Masnou en les darreres setmanes. Es tracta d’un veí de Premià de Mar, de 25 anys d’edat. S’han obert diligències contra aquest home, que podrien desembocar en la interposició d’una denúncia per part de l’Ajuntament.

El parc de la Nimfa és on han aparegut aquestes pintades, amb insults i expressions d’odi envers les persones LGTBI. Es feien amb esprai de pintura negra, sobre els bancs que l’Ajuntament va pintar amb els colors de l’arc de Sant Martí, símbol de l’orgull LGTBI. També sobre la placa que hi ha en aquest indret i que identifica el Masnou com a municipi Gay-friendly. Aquests actes vandàlics i homòfobs han estat recurrents en l’últim mes, fins a quatre vegades. Cada cop que els operaris restituïen l’estat original dels bancs i de la placa, tornaven a aparèixer les pintades al cap de pocs dies.

 A més de l’Ajuntament, l’entitat Som Masnou ha estat denunciant i condemnant aquests fets. L’associació es va reunir fa uns dies amb l’Observatori contra l’Homofòbia per analitzar el cas i concloure si són fets potencialment punibles segons el que estableix la Llei 11/2014,del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Composició feta per Som Masnou amb fotografies de les pintades homòfobes sobre mobiliari urbà.
Composició feta per Som Masnou amb fotografies de les pintades homòfobes sobre mobiliari urbà.