Es constitueix la Mancomunitat d'Alella, el Masnou i Teià per al mandat 2019-2023

Última revisió 19-09-2019 07:53
18/09/2019

L’ens intermunicipal presta el servei de deixalleria i gestiona el Celler romà i Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora (Cella Vinaria)

Els alcaldes del Masnou (Jaume Oliveras), Alella (Marc Almendro) i Teià (Andreu Bosch) han presidit aquest matí la sessió de constitució per al mandat 2019-2023 de la Mancomunitat de Serveis de tots tres municipis. S’ha celebrat a la sala de plens de l’Ajuntament del Masnou. Se n'ha renovat l’organització, tant pel que fa als membres com al règim de sessions, entre d'altres qüestions i amb motiu de l’inici del mandat 2019-2023. L’ens es va crear l’any 2000.

La Mancomunitat d’Alella, el Masnou i Teià presta el servei de deixalleria a aquests tres municipis, si bé actualment el gestiona el Consell Comarcal del Maresme. Alhora, la Mancomunitat s’ocupa del Celler romà i Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora (CEAV). També conegut com a Cella Vinaria, és un complex cultural i turístic que engloba un jaciment arqueològic d’època romana i un centre d’interpretació. Per tal de prestar aquests serveis, la Mancomunitat compta amb un pressupost anual. El del 2019 està dotat amb 452.436 euros, una quantitat similar a la d’exercicis anteriors. Cada municipi hi aporta fons de forma proporcional al seu nombre d’habitants.

En la sessió d’aquest matí, s’han designat els tècnics i tècniques de cadascun dels tres ajuntaments que s’ocupen de les funcions de l’ens. El personal del Masnou s’encarrega del funcionament general de la Mancomunitat: gestió, administració, serveis informàtics... El d’Alella, de la deixalleria. El de Teià, del CEAV.

També s’han nomenat els càrrecs institucionals. Jaume Oliveras, alcalde del Masnou, n'ocupa la presidència. Marc Almendro, alcalde d’Alella, i Andreu Bosch, alcalde de Teià, una vicepresidència cada un. Alhora, s’ha constituït el Consell General de la Mancomunitat, format per regidors i regidores dels equips de govern i de l’oposició de tots tres consistoris. A més, s’ha aprovat el Compte general del 2018 i les assignacions i gratificacions dels membres de l’ens (electes i tècnics) i s’ha donat compte d’informes de tresoreria i de la pròrroga del contracte del servei de visites guiades, reserves i dinamització del CEAV.

Els alcaldes Bosch (Teià), Oliveras (El Masnou) i Almendro (Alella) presideixen la sessió de constitució de la Mancomunitat de Serveis dels tres municipis per al mandat 2019-2023.
Els alcaldes Bosch (Teià), Oliveras (El Masnou) i Almendro (Alella) presideixen la sessió de constitució de la Mancomunitat de Serveis dels tres municipis per al mandat 2019-2023.