Sessió informativa sobre el programa de mentoria amb joves migrants

Última revisió 03-04-2019 07:58
02/04/2019

Té lloc el dimarts 9 d'abril, a les 19 h, a l'Espai de Trobada de Ca n'Humet

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha dissenyat un programa d’acompanyament a joves migrants sense referents familiars basat en la mentoria social i que té per objectiu fomentar la convivència i la interacció amb els habitants dels municipis que tenen centres d’acollida, com l'Alberg Batista i Roca del Masnou. Així, el municipi s’adherirà properament al programa pilot de mentoria, que ja s’ha desplegat amb èxit en diversos municipis del país.

Les persones interessades a formar part del projecte com a mentors poden assistir a la sessió informativa que es durà a terme al Masnou.:

  • Dia: 9 d'abril del 2019.
  • Hora: 19 h.
  • Lloc: Espai de Trobada de Ca n'Humet (carrer de Fontanills, 77-79).

Quin és el perfil de mentor que es busca?

El perfil dels mentors o mentores és el d'una persona de més de 25 anys, amb competències personals que incloguin el compromís, la responsabilitat, la constància, la tolerància a la frustració o la resiliència. Persones que, en la seva vida quotidiana, tinguin contacte o participin en la vida social i/o cultural del municipi.

Quina és la metodologia de treball que se segueix?

El programa consisteix en la creació de tàndems de mentoria entre persones adultes i adolescents o joves. Així, els mentors acompanyen als adolescents o joves com a figura referent i amb un paper totalment diferent del professional.

Les relacions de mentoria compten amb el suport i la supervisió d’un professional, que farà el seguiment del funcionament de la relació, recull els dubtes i demandes, i les transmet a la coordinació del programa.

Imatge del cartell sobre la mentoria amb joves migrants.
Imatge del cartell sobre la mentoria amb joves migrants.