Crida contra les agressions sexuals, el racisme i la xenofòbia

Última revisió 05-07-2019 12:05
04/07/2019

El vespre del 3 de juliol, prop de dos-cents masnovins i masnovines es van concentrar als jardins de Can Malet per condemnar la temptativa d’agressió sexual que va tenir lloc el 29 de juny al municipi i com a mostra de suport a la víctima. També, per posar fre a les reaccions de caràcter intolerant, racista i xenòfob envers el col·lectiu de menors migrats, sorgides arran del fet que la persona detinguda en relació amb els fets és un jove menor d’edat que està sota la tutela de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA).

A la convocatòria, feta des de l’Ajuntament, els masnovins Sokayna i Hamza Driouech van llegir un manifest. L’alcalde, Jaume Oliveras, així com diversos representants del consistori, els van acompanyar en l’acte.

A més de mostrar el suport a la víctima i condemnar l’agressió sexual, el manifest recull el compromís del consistori amb la igualtat de gènere i en contra de qualsevol tipus de violència sexista i recorda que, des de l’any passat, l’Ajuntament disposa d’un protocol específic contra les violències sexistes a les festes populars del municipi.

L’escrit també és una crida a l’eliminació, al Masnou, de la xacra social que representen les actituds sexistes i xenòfobes, i un rebuig a la generalització i la criminalització en contra del col·lectiu dels MENA. “Que cadascú respongui individualment pels seus fets, no com a col·lectiu”, recull l’escrit, que explica que “l’agressió no es va arribar a consumar perquè amics del detingut, també menors tutelats, li van recriminar l'actitud i se'l van emportar”.

Finalment, el manifest també exigeix a les institucions competents que ofereixin recursos als municipis, tant de suport per a la integració en la societat dels joves migrats com amb mesures que garanteixin la convivència al carrer.

Després de la lectura del manifest, l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, va prendre la paraula per demanar a la ciutadania que es mobilitzi en contra de les agressions i a favor de la diversitat i la convivència, i, alhora, per mostrar el compromís del consistori de continuar treballant per, tal com concloïa el manifest, “aconseguir una igualtat i una integració efectives, i que l’àmplia diversitat de les persones que conformem el Masnou hi puguem viure sense pors i amb plena llibertat”.