Ricky Rubio inaugura avui el Campionat de Bàsquet Special Olympics

Última revisió 01-07-2019 08:06
28/06/2019

El cinema la Calàndria acull avui, a les 18 h, l’acte de benvinguda, amb la participació del jugador i la projecció de la pel·lícula 'Campeones'

Ricky Rubio, jugador masnoví de l’NBA, participa aquesta tarda en l’acte d’inauguració del III Campionat Nacional de Bàsquet Masculí Unificat, que té lloc al Masnou al llarg d’aquest cap de setmana, coincidint amb la Festa Major de la vila. El torneig l’organitzen Special Olympics Espanya i la Fundació Ricky Rubio, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Masnou.

L’acte d’inauguració comptarà amb Ricky Rubio, que en farà la presentació. Després s’emetrà la pel·lícula Campeones, una comèdia de Javier Fesser premiada amb el Goya 2019 a la Millor Pel·lícula.

L’entrada a l’acte és lliure i gratuïta, fins a completar l’aforament. Es calcula que hi haurà unes 185 butaques lliures, ja que la resta estan reservades per als integrants dels equips que disputaran el torneig, provinents de diversos indrets d’Espanya, així com per a membres d’entitats dedicades a la integració social de persones amb discapacitat. Les portes del cinema s’obriran al voltant de les 17.30 h. Es permetrà l’entrada de les persones que hi vagin per lliure, però fins que s’esgoti l’aforament. Un cop ple, no es permetrà l’accés de ningú més.

Campionat de Bàsquet Special Olympics

El Complex Esportiu Municipal del Masnou (carrer de la Ciutat de Sant Sebastià, 14) acull aquest cap de setmana, dissabte 29 i diumenge 30 de juny, el III Campionat Unificat Nacional de Bàsquest Masculí Special Olympics. Hi participaran més de cent esportistes d’equips formats amb persones amb discapacitat intel·lectual (atletes Special Olympics) i companys sense discapacitat. És una aposta per la inclusió a través de l’esport.

Hi participen vuit equips, dos dels quals són catalans. La resta provenen d’Aragó, La Rioja, Madrid, Múrcia, Andalusia i Balears. El torneig començarà a les 10.30 h de dissabte, amb un concurs de KO entre tots els equips, fins a les 14 h. La jornada es reprendrà a les 17.30 h, amb més bàsquet, i fins a les 20.15 h. Diumenge al matí es disputaran més partits, a partir de les 10 h. Entre aquests, les semifinals i la final del campionat, que tindrà lloc a les 12 h.