Festa del bàsquet amb Ricky Rubio per inaugurar la pista de parquet que duu el seu nom

Última revisió 10-09-2018 07:54
09/09/2018

El masnoví Ricky Rubio, base de l’equip Utah Jazz de l’NBA, ha protagonitzat aquesta tarda la festa d’inauguració de la nova pista de parquet del Complex Esportiu Municipal del Masnou. Una multitud ha omplert les grades del pavelló per tal de no perdre’s el que ha estat una autèntica festa de bàsquet amb qui probablement és l’esportista masnoví que més èxits internacionals ha aconseguit.

L’acte ha començat amb els partits 3x3 que han enfrontat l’equip format per Ricky Rubio i els seus germans, Marc i Laia, amb els tres equips guanyadors del torneig 3x3 que s’havia disputat prèviament. Després, el crac de l'NBA ha fet que jugadors i jugadores del club El Masnou Basquetbol participessin en diversos reptes. És ben probable que Ricky Rubio s’hagi vist reflectit en aquests esportistes, ja que l’actual base de l’equip Utah Jazz va fer les seves primeres passes en aquest esport defensant la samarreta d'El Masnou Basquetbol i a la mateixa pista que ara duu el seu nom.

L’actor Pep Plaza, que ha conduït i presentat aquesta festa del bàsquet, ha fet algunes preguntes al campió. Tot seguit s’ha fet una gran foto de família, amb Ricky Rubio i tots els jugadors i jugadores d'El Masnou Basquetbol, acompanyats per l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras; el gerent de la Federació Catalana de Bàsquet, Toti Mumbrú; el president del club, Josep Hinojosa; amics i familiars de Ricky Rubio, i tothom qui s’hi ha volgut afegir.

A l’hora dels parlaments, Mumbrú ha recordat el nen que va ser Rubio ja fa uns anys, quan va jugar el campionat d’Espanya mini. Alhora, ha posat de relleu els valors “d’un referent com Ricky Rubio”. “La Federació està a la disposició de la Fundació Ricky Rubio”, ha continuat, abans d’agrair “l’aposta per l’esport que fa l’Ajuntament del Masnou i el seu alcalde, Jaume Oliveras”. A banda, ha confessat una “vinculació especial amb el president d’un dels millors clubs de Catalunya, El Masnou Basquetbol, perquè s’hi deixa la pell”.

Precisament, i tot i que no estava previst, el següent a prendre la paraula ha estat el president del club, Josep Hinojosa. Ha agraït la predisposició de tots els jugadors i jugadores per participar en aquesta festa. Ha adreçat algunes paraules a Ricky Rubio: “D’aquí vas sortir i ens omple d’orgull que ens relacionin amb tu.”

Ricky Rubio ha agafat el relleu al president d’un club del qual s’ha confessat “un admirador més”. “Vaig créixer aquí, vaig fer els meus primers passos en aquesta pista, que abans era verda i ara de parquet, i tant de bo el meu últim any el pugui jugar aquí.”

L’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, ha tancat els parlaments agraint a Ricky Rubio, la seva família i la seva fundació la col·laboració en la instal·lació del parquet a la pista del Complex Esportiu i en altres iniciatives. “Aquesta tarda hem viscut una gran festa gràcies a tu, Ricky. N’esperem moltes més com aquesta”, ha manifestat l’alcalde. “Com a Ajuntament –continuava Oliveras–, s’han de reconèixer les persones que fan una gran tasca per al nostre municipi i en Ricky fa que el Masnou sigui conegut a tot el món.” L’alcalde ha completat el parlament recordant i agraint  “la gran feina que fan totes les entitats esportives del Masnou en benefici dels veïns i veïnes del poble; especialment a El Masnou Basquetbol pels èxits esportius i per la gran feina que feu”.

Finalment, i abans d’acabar l’acte, Ricky Rubio ha deixat l’emprenta de les seves mans en una mitja esfera d’argila que representa una pilota de bàsquet. Un cop processada perquè adquireixi duresa, serà col·locada al mateix Complex Esportiu. La tarda anterior, Ricky Rubio va signar al llibre d’honor de l’Ajuntament del Masnou, on el van rebre l’alcalde i altres regidors i regidores del consistori.

Després d’aquesta festa, la pista ja s’anomena oficialment Ricky Rubio. Així es va acordar al conveni de col·laboració que van signar el mes de març l’Ajuntament del Masnou i la Ricky Rubio Foundation. A través d’aquest acord, la fundació de l’esportista masnoví es va comprometre a fer una aportació de 90.000 euros per pavimentar la pista amb parquet. Els treballs s’han dut a terme durant aquest l’estiu. En concret, s’han substituït 1.250 metres quadrats de linòleum per parquet flotant.