L'Equip de Govern preveu introduir la tarifació social a les escoles bressol el curs vinent

Última revisió 28-02-2020 08:52
27/02/2020

La regidora d’Educació anuncia al Consell Escolar que es proposarà al Ple municipal aquest nou sistema per calcular els preus públics del servei

L’Equip de Govern del Masnou preveu introduir el sistema de tarifació social per fixar els imports que pagaran les famílies usuàries de les escoles bressol municipals, Sol Solet i La Barqueta, a partir del curs 2020-2021. Així ho va anunciar Cristina Ramos, tercera tinenta d’Alcaldia i regidora d’Educació, al Consell Escolar Municipal celebrat aquesta setmana, el dimarts 25 de febrer.

La tarifació social és un sistema que calcula els preus públics que ha de pagar cada família en funció dels seus ingressos i d’altres paràmetres de caire social. Es tracta, doncs, d’introduir la progressivitat en el finançament d’aquest servei públic, de manera que cada família paga la taxa que li correspon de forma coherent amb la seva situació socioeconòmica. El sistema de tarifació social s’aplicarà tant en la quota fixa d’escolarització com en la del servei de menjador, sempre que el Ple municipal aprovi la proposta.

Matrícula 2020-2021 i altres temes

El Consell Escolar Municipal va tractar altres assumptes, a banda de la introducció de la tarifació social a les escoles bressol. Un ha estat el calendari previst del procés de preinscripció i matrícula per al curs 2020-2021. Les dates són encara provisionals, ja que s’està a l’espera que la Generalitat de Catalunya publiqui la resolució que el regularà.

Així, segons la previsió, la preinscripció (presentació de sol·licituds) per a l’alumnat d’educació infantil, primària i secundària obligatòria es duria a terme entre el 23 de març i l’1 d’abril. Per al de batxillerat i cicles formatius de grau mitjà, la primera quinzena de maig. Per al de cicles formatius de grau superior, la segona quinzena de maig. Si s’acaba confirmant el calendari anunciat, les matrícules s’haurien de formalitzar a partir del 16 de juny, amb dates diferenciades en funció dels estudis.

El Consell Escolar també va abordar el procés d’elaboració del Projecte municipal d’educació, que l’Ajuntament vol iniciar de manera imminent amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Alhora, es va exposar que es vol introduir al Masnou el projecte “Educació360. Educació a temps complet”. És una iniciativa que vol implicar la comunitat en l’educació de tota la ciutadania, entenent que l’aprenentatge es duu a terme durant tota la vida i en tots els espais del municipi. Així, un dels reptes que planteja és la connexió i la integració dels aprenentatges que es poden extreure dels espais lectius i de l’entorn físic i social, coordinant els actors de la comunitat i garantint l’equitat i la igualtat d’oportunitats.

La Fira (In)forma’t i la Setmana de l’Esport Escolar van ser altres temes que s’hi van tractar. La Fira (In)forma’t tindrà lloc els dies 13 i 14 de març a Ca n’Humet. Hi haurà punts d’informació i xerrades per a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO i les seves famílies, amb l’objectiu d’orientar-los en la transició cap als estudis postobligatoris i donar-los a conèixer les opcions que podran triar. La Setmana de l’Esport Escolar se celebrarà del 4 al 8 de maig, amb activitats vinculades al tennis, pàdel, voleibol de platja, tennis de platja i pàdel surf.

En el torn d’intervencions es van comentar altres matèries, com els tallers d’estudi assistit, els camins escolars, les proves optomètriques, el 10è aniversari de l’EMUMM (Escola Municipal de Música del Masnou) o les propostes que han fet els centres educatius als Pressupostos participatius, entre d'altres.

El Consell Escolar Municipal és un òrgan de participació sectorial format per membres de la comunitat educativa i regidors i regidores de l’Ajuntament. Es reuneix de forma ordinària tres cops a l’any. En aquesta sessió van participar-hi 23 persones, representants del professorat i les direccions dels centres educatius, de les AMPA i de l’alumnat, així com l’alcalde, Jaume Oliveras, la regidora d’Educació, Cristina Ramos, i altres regidors i regidores de l’Equip de Govern i de l’oposició.

Aula de l'Escola Bressol la Barqueta.
Aula de l'Escola Bressol la Barqueta.