Processó marinera per la Verge del Carme amb unes 50 barques

Última revisió 16-07-2019 11:51
15/07/2019

Una cinquantena de barques i prop de 400 persones van participar aquest dissabte en la processó marinera en honor a la Verge del Carme i en les activitats que es van fer per homenatjar la patrona de la gent del mar.

Si bé l’onomàstica és el 16 de juliol, al Masnou es va celebrar aquest dissabte, dia 13. L’activitat al port va començar de bon matí, moment per engalanar les barques que sortirien en processó al vespre. Va ser al voltant de les sis de la tarda quan un bon grup de pescadors i mariners van acudir a la Casa Benèfica per tal que el rector de Sant Pere, mossèn Yago Gallo, beneís la talla de la Mare de Déu del Carme de la Confraria de Pescadors Montgat-El Masnou-Premià de Mar. Després, la comitiva va baixar la figura fins al port, en processó i amb l’acompanyament d’una banda de música, monges de l’asil i totes les persones que s’hi van voler afegir.

Gairebé al capvespre, poc abans de les 21 h, va començar la processó marinera, amb una cinquantena de barques, de pescadors i esportives, a les quals va pujar bona part del públic. Van recórrer el front marítim del Masnou fins a Montgat, per tornar al port al cap d’una hora. Allà encara quedava festa per una bona estona, amb un bon sopar del qual van gaudir prop de 400 persones i l’actuació d’una banda de música i un cor.

Enguany, doncs, s’ha revifat aquesta festa marinera al Masnou. Els organitzadors han estat el port del Masnou i la Confraria de Pescadors de Premià, el Masnou i Montgat, que han comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament i de comerciants i empreses, especialment dels locals ubicats al port.

Altres actes del cap de setmana

A més de la visita guiada a la Mina d’Aigua, que s’organitza periòdicament, aquest cap de setmana ha tingut lloc el Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, a la piscina del Complex Esportiu Municipal. Amb aquesta iniciativa solidària, que se celebra arreu de Catalunya, es recapten fons per a la Fundació Esclerosi Múltiple, ja sigui a través de la donació íntegra per l’entrada a les piscines, de donacions o de la compra d’articles de la fundació, com samarretes o tovalloles. Finalment, també s’ha organitzat el 7è Torneig de Futbol Platja, a la platja d’Ocata, una iniciativa d’Ocata Pàdel Masnou i Chiringo Calima.

Enllaços