Una xerrada informa sobre la seguretat a Internet

Última revisió 07-09-2018 14:18
29/11/2017

El dimarts 28 de novembre, la Sala Joan Comellas de l'Edifici Centre va acollir una xerrada informativa sobre la seguretat a Internet. La regidora d'Ensenyament, Sílvia Folch, va presentar l'acte i va agrair que el Masnou pogués comptar amb aquesta trobada organitzada des de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat de l'ABP de Premià de Mar (Mossos d'Esquadra). L'acte es va omplir de pares i mares interessats en l'ús de les noves tecnologies aplicades a Internet.

Els últims anys s'ha produït un augment dels incidents a Internet com a conseqüència de l'ús de les noves tecnologies (telèfons i televisors intel·ligents, tauletes o videoconsoles) i l'augment del nombre d'usuaris de les xarxes socials. Els menors són més vulnerables davant dels riscos que poden patir en el món virtual i són els que més utilitzen moltes de les noves xarxes socials, aplicacions o videojocs del mercat. A la sessió informativa s'hi van tractar les necessitats i la situació real de l'ús de les xarxes socials, així com també les problemàtiques que se'n deriven, com el ciberassetjament escolar, el ciberassetjament a menors, el sèxting o la ciberviolència de gènere.

La xerrada complementava les sessions informatives sobre la mateixa temàtica que els Mossos d'Esquadra realitzen a les escoles i instituts del municipi. Aquesta vegada, però, era adreçada als pares i mares de l'alumnat. Internet i les xarxes socials evolucionen a un ritme de vertigen i des dels cossos de seguretat es busquen noves eines i maneres de poder fer arribar els consells de seguretat i recomanacions als menors i joves.