Una projecció audiovisual agrupa docents de tots els centres de primària i secundària

Última revisió 07-09-2018 14:17
12/05/2017

ARXIUS/Ensenyament/Ensenyament2017/cartelldocumental4.pdf

El passat dia 10 de maig a les 18 h, un centenar de docents, dels centres educatius de primària i secundària del Masnou, varen assistir a la projecció del documental “Most Likely to Succeed” que va tenir lloc a la Sala Joan Comellas. L’acció s’emmarca dins el programa Escola Nova 21 (aliança per un sistema educatiu avançat).

La iniciativa va ser endegada per dos centres educatius del Masnou, Escolàpies i Sagrada Família, adherits al programa Escola Nova 21, conjuntament amb la regidoria d’Ensenyament, i va comptar amb la implicació de tots els centres de primària i secundària a l’hora d’organitzar la projecció del documental.

La regidora d’Ensenyament, Meritxell Blanch, va obrir l’acte donant la benvinguda als assistents “amb actes com aquest, l’Ajuntament vol esdevenir facilitador d’una xarxa municipal d’intercanvi d’experiències per impulsar la innovació educativa entre les diverses formes d’aprenentatge”. Tot seguit, va donar la paraula a la directora de xarxes del programa Escola Nova 21, Marina Gay, perquè presentés el documental “Most Likely to Succeed” (2015).

La projecció mostra el cicle d’un curs escolar en un dels centres de secundària de les escoles High Tech High de San Diego. Compta amb aportacions d’experts en polítiques educatives i en gestió de les organitzacions i gestió del canvi. Es tracta d’un exemple de pràctiques educatives alineades amb el propòsit que comparteixen els centres que formen part d’Escola Nova: el desenvolupament integral de les persones en totes les seves dimensions, cognitiva, emocional, social i ètica, amb un èmfasi especial en donar autonomia a l’aprenent, formar en la presa de decisions, i educar el seu esperit crític.

Al finalitzar el visionat del documental, Gay va dinamitzar un debat entre els docents assistents.

Escola Nova 21 és un programa de tres anys de durada que té com a objectiu principal sumar esforços de totes les escoles, institucions i persones que comparteixen la voluntat de fer del sistema educatiu català un instrument perquè tots els infants hi trobin una experiència d’aprenentatge gratificant i empoderadora. Una experiència que millori la seva expectativa vital i reverteixi també en una societat més cohesionada i capaç de donar resposta als reptes globals.