Una conferència continua els actes commemoratius de l'Any Millet

Última revisió 07-09-2018 14:18
23/10/2017

El divendres 20 d'octubre, va tenir lloc, a la sala polivalent de la Biblioteca Joan Coromines, la conferència “Enric Granados, el Grieg català. Les relacions del mestre Millet amb Apel·les Mestres i amb Goya”. La conferència, que es va celebrar en el marc dels actes commemoratius del 150è aniversari del naixement del mestre Lluís Millet i Pagès, va ser impartida per M. Lluïsa Cortada, llicenciada en Història de l'Art i doctora en Musicologia.

Cortada va explicar l'obra d'Enric Granados i els seus vincles amb els seus contemporanis, com Apel·les Mestres, Lluís Millet o Ramon Casas. També va fer un repàs de la trajectòria d'aquest músic català des dels seus inicis fins al seu zenit professional als concerts als Estats Units el 1916, que quedaren truncats per la seva mort a bord del vaixell Sussex, torpedinat pels alemanys. A més, al llarg de l'acte, els assistents van poder escoltar diverses peces musicals de Granados especialment seleccionades per la conferenciant.

Els actes que tancaran aquest any dedicat a la figura del músic masnoví seran la presentació del treball guanyador de la VII Beca de Recerca Local del Masnou sobre Lluís Millet i Pagès, realitzat per Núria Vilà i Maria Villanueva (el 24 de novembre) i el concert Ple de cor, a càrrec de l'Escola Municipal de Música del Masnou (el 16 de desembre).

Vegeu el programa de l'Any Millet.

Conferència Maria Lluisa Cortada
Conferència Maria Lluisa Cortada