Oriol Amorós, secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, visita el Masnou

Última revisió 07-09-2018 14:18
28/06/2017

La reunió entre l’alcalde, Jaume Oliveras, i el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, va tenir lloc a l’Ajuntament i va comptar amb la presència de la tinent d’alcalde primera i coordinadora de l’Àrea de comunitat i persones, Noemí Condeminas. A continuació, van fer plegats una vista a les dependències de Promoció Econòmica ubicades a l’edifici Centre on es troben les aules de formació homologades pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). La comitiva va ser rebuda per la segona tinent d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Sílvia Folch.

Durant la trobada es van abordar diversos temes. Per part de l’Ajuntament, Condeminas va exposar les accions que es duen a terme des de l’ens municipal al voltant del fet migratori, i va remarcar la importància d’atendre els menors reagrupats. La conversa també va girar entorn la necessitat de treballar per evitar el fracàs escolar, “és clau per garantir la plena integració dels mateixos” va remarcar. Amorós també va tenir l’oportunitat de rebre informació de primera mà sobre les estratègies del servei d’Ocupació per fer front a l’alt nivell d’atur d’aquests últims anys. Val a dir que, des de l’any 2013 s’ha aconseguit passat de 6 a 20 assignacions per a la contractació de persones a l’atur a través del Programa Treballa i Formació de la Generalitat. Les subvencions serveixen per contractar persones per treballar a l’Ajuntament en projectes que repercuteixen a nivell de poble.

Per part de la Generalitat, Amorós es va refermar en el compromís de continuar donant suport a l’Ajuntament del Masnou, tal i com es reflecteix en el contracte-programa signat amb l’Ajuntament per a diferents àmbits: serveis socials, igualtat, joventut, fet migratori, entre d’ altres. En concret, el programa aporta a l'Ajuntament una quantia de 14.527 euros per al fet migratori. A més, es preveu que en breu s’aprovi l’annex corresponent al 2017.

Visita d'Oriol Amorós
Visita d'Oriol Amorós