Nova 'app' per pagar la zona blava amb el mòbil

Última revisió 07-09-2018 14:18
30/11/2017

A partir de l’1 de desembre, el pagament del tiquet de la zona blava del Masnou ja es pot fer a través del telèfon mòbil, un nou servei que estalvia anar fins al parquímetre i haver de tornar al vehicle a deixar el justificant d'estacionament. A més de facilitar el pagament, permet pagar només pels minuts reals d’aparcament consumits, així com altres avantatges, com estendre el temps de l’aparcament fins al temps màxim autoritzat en cas que es necessiti. L'objectiu de la implantació d’aquesta aplicació és crear un procediment de pagament més còmode, més ràpid i més econòmic.

Els nous parquímetres que s’han instal·lat són de característiques similars als que hi havia fins ara i també permeten fer el pagament tant en efectiu com amb targeta. Com a novetat, caldrà introduir la matrícula del vehicle en el moment d’anar a treure el tiquet, una nova incorporació que té per objectiu fer un millor seguiment dels usuaris de la zona blava.

Posar en marxa una aplicació per a dispositius mòbils que permeti a les persones usuàries pagar les zones d’estacionament regulat és una de les actuacions previstes al Pla d’actuació municipal (PAM) per a aquest mandat.

Com funciona l'app?

• Si ja esteu registrats, inicieu la sessió amb el vostre nom d’usuari (adreça electrònica) i contrasenya. En cas contrari, us heu de registrar omplint les dades i verificar la vostra adreça electrònica.

• Doneu d'alta un vehicle per començar a operar introduint-ne les dades (marca, model i matrícula).

• Inicieu un estacionament seleccionant el municipi, la zona i el temps que hi voleu estacionar.

• Pagueu l'estacionament mitjançant la passarel•la de pagament segura de Caixabank. En el primer estacionament, heu d'emplenar les dades de la targeta. En els següents estacionaments es farà servir la referència guardada de la targeta per pagar i no caldrà que hi reintroduïu les dades. Cal remarcar que es realitza una preautorització a la vostra targeta fins a l’import màxim de la zona, però el càrrec que finalment rebreu serà únicament per l'import del temps real de l’estacionament.

• Un cop confirmades les dades, s’inicia el temps d’estacionament.

• Si es necessita més temps per aparcar, es pot estendre l’aparcament fins al màxim permès a la zona (en el cas del Masnou, fins a un màxim de dues hores). L’app es pot descarregar tant per a telèfons Android com per a iPhone. Les tarifes que s'apliquen són les oficials establertes per l'Ajuntament del Masnou.