Nou servei d'assessorament jurídic sobre clàusules abusives de les hipoteques a l'OMIC del Masnou

Última revisió 07-09-2018 14:18
26/06/2017

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) del Masnou, que atén i assessora aquells consumidors i consumidores que s’han vist afectats per les clàusules abusives a les hipoteques, compta des del mes de juliol amb un servei d’assessorament jurídic prestat pel Col·legi d’advocats de Mataró, gràcies a un conveni de col·laboració amb la Diputació de Barcelona. El servei es realitzarà fins a desembre del 2017, tres divendres al mes, de 10 a 14 h.

D’aquesta manera, s’amplia l’atenció que actualment està prestant l’OMIC sobre consultes relacionades amb les clàusules abusives en els préstecs hipotecaris (clàusula terra, despeses de constitució, IRPH, etc): s’atenen dubtes generats per la resposta donada per les entitats bancàries a la reclamacions per clàusula terra, s’assessora les persones que volen valorar la possibilitat de recórrer a la via judicial i s’avaluen les condicions per acollir-se a la justícia gratuïta.

L’aplicació de les despeses de constitució de la hipoteca (notaria, registre, tributs..) a les persones consumidores també pot constituir una clàusula abusiva que pot ser objecte de reclamació a l’entitat financera. És un altre aspecte que pot ser objecte de les consultes.

Les persones interessades en rebre aquest assessorament poden demanar cita prèvia al telèfon 93 557 18 00, presencialment a l’OAC (carrer Roger de Flor, 23), o per correu electrònic a la següent adreça.