Neteja de l'abocador a la zona de Vallmora

Última revisió 17-10-2018 10:48
17/10/2018

La segona setmana d’octubre van finalitzar les tasques de neteja de l'abocador situat a la part alta del parc de Vallmora, a tocar dels horts urbans que hi ha a la zona. Se n'han retirat 38.720 kg de deixalles.

El projecte de la reordenació dels horts urbans que s’està duent a terme inclou, entre d’altres millores, la distribució d’aigua. Aquest fet ha propiciat que l'abocador agafés unes dimensions considerables, ja que entre les restes hi havia bidons, dipòsits, banyeres i altres recipients per a l’emmagatzematge de l’aigua.
Per dur a terme les tasques de neteja, l’Ajuntament ha contractat una empresa externa, Ferrovial, que ha utilitzat màquines retroexcavadores i dos camions per transportar tots els residus cap a una planta de tractament. El cost de l’actuació ha estat de 1.600 euros (IVA inclòs).

La remodelació dels horts urbans de Vallmora s’ha dividit en dues fases. La primera ja ha estat executada i ha consistit en la instal·lació d’una xarxa per al reg de les parcel·les, amb la consolidació d’alguns murs i terraplens que tenien perill de caiguda, i en la instal·lació del cablejat elèctric per a una futura il·luminació.

La segona fase consistirà en la col·locació d’unes balises de llum al costat dels camins que envolten les parcel·les, el tractament de les tanques dels horts per fer-les segures i transparents, i l’enderroc de les edificacions precàries que ocupen les parcel·les. El projecte executiu d’aquesta segona fase s’està redactant.
 

Neteja de l'abocador a la zona de Vallmora
Neteja de l'abocador a la zona de Vallmora