Més novetats a la platja per aquest estiu

Última revisió 07-09-2018 14:18
14/07/2017

L’ Ajuntament continua sumant esforços per oferir un bon servei a la platja del municipi durant aquest estiu. Per això, s’hi han dut a terme diverses actuacions: recentment l’àrea de Manteniment va substituir les jardineres de les palmeres del passeig marítim i es van pintar els bancs; ara la regidoria de Medi Ambient ha col·locat pèrgoles a la sorra per oferir als visitants un espai amb ombra; la regidoria de Salut Pública ha organitzat activitats a l’espai saludable; i des de Turisme s’ha posat en marxa el Punt d’Informació Municipal del Masnou.

Ahir va finalitzar la instal·lació de dues pèrgoles amb tarima, una a l’altura de la plaça de la Llibertat, i l’altra a la zona saludable. Són de fusta tractada, de 4 x 4 metres, i tenen una malla i un sostre de vímet per donar ombra. A més, les pèrgoles s’han connectat amb les passeres adaptades. L’actuació ha suposat una inversió de 5.566 euros.

Pèrgoles a la platja, espai saludableA part de condicionar els espais, des de l’Ajuntament també s’han organitzat diferents activitats per fomentar els hàbits saludables a la platja. En aquest sentit per exemple ,el passat 12 de juliol a l’Espai Saludable de la platja d’Ocata, va tenir lloc un taller de primers auxilis i consells per la platja (picades de meduses, lipotímies), que va comptar amb 30 participants. Els assistents també van poder prendre un suc de fruita, provar barretes de cereals facilitades per un supermercat, i obtenir mostres de cremes solars facilitades per farmàcies del municipi. Val a dir que no es la primera activitat que es du a terme a l’espai, ahir mateix va tenir lloc una sessió de Chi Kung i mindfulness, i anteriorment una altra organitzada per Afibromare. A més, està previst que el dia 9 d’agost es torni a fer el taller de primers auxilis.

Per últim, l’ Ajuntament ha tingut en compte també oferir un bon servei des del punt de vista informatiu al visitant. En aquest sentit, des del 5 de juliol ha posat en marxa el Punt d’Informació Municipal del Masnou del (PIMM), que s’allargarà fins el 27 d’agost. Està ubicat a la platja davant de l’estació d’Ocata, i ofereix informació sobre les activitats i els esdeveniments que tenen lloc al Masnou, materials i informació turística d’àmbit local i comarcal, així com informació sobre l’Espai Saludable. Alhora el PIMM també actua com a oficina gestora dels qüestionaris EDDETUR (Estudis de Perfil i Despesa dels Visitants). Es tracta d’un projecte liderat per la Diputació de Barcelona que recull dades estadístiques de diversos municipis de la costa catalana. En el cas del Masnou, s’estan realitzant les enquestes en 11 punts diferents de les platges del municipi i del port. Les dades recollides permetran elaborar un estudi estadístic per tal de valorar diferents aspectes del municipi i ajudaran a millorar-ne l’oferta i els recursos turístics. En aquest sentit, durant els mesos de juliol i agost s’amplia l’horari d’obertura de l’Oficina de Turisme del Masnou (Casa de Cultura), obrint també els divendres al matí de 10 h a 14 h.

Noves pèrgoles a la platja
Noves pèrgoles a la platja