Llum verda a la remodelació de l'estació d'Ocata

Última revisió 17-12-2018 08:04
14/12/2018

El  14 de desembre, l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i la directora de Rodalies Renfe Viajeros, Mayte Castillo, han signat, a la sala de plens de l'Ajuntament, el conveni de col·laboració del projecte per remodelar l’estació d’Ocata, per fer-la accessible, així com el pas soterrat que comunica el passeig de Prat de la Riba amb l’estació i la platja. A l'acte de sginatura també hi han assistit el regidors al Govern Sílvia Folch, Ricard Plana i Joaquim Fàbregas, així com el regidor d'ICV-EUiA-E a l'oposició, Màxim Fàbregas. Després de la signatura, tots els asssitents s'han deplaçat a l'estació Ocata per veure de prop què s'hi durà a terme.

Anteriorment, la sessió plenària del novembre ja va donar llum verda al preacord assolit entre l’Equip de Govern i Renfe que té per objectiu centralitzar l’accés a l’estació en un únic vestíbul soterrat sota les vies i millorar, tant en els recorreguts interns fins a les andanes com en els accessos exteriors, les condicions d’accessibilitat. Es va aprovar amb 17 vots a favor (ERC, PDeCAT-Unió, C’s, CUP, ICV i PP), 2 vots en contra (CUP) i 2 abstencions (PSC).

El pas que dona accés a l’estació d’Ocata també s’utilitza per accedir al passeig Marítim i a la platja. Les actuacions incloses dins el projecte de millora de l’accessibilitat de l’estació d’Ocata inclouen una modificació de les escales d’accés i la instal·lació de tres ascensors, juntament amb la construcció d’un vestíbul al subsòl, sota l’actual edifici de l’estació d’Ocata. Consegüentment, per portar a terme el projecte, caldrà modificar la trajectòria del pas soterrat cap a la platja i traslladar diferents elements de mobiliari urbà i serveis situats sobre la vorera del passeig de Prat de la Riba. A més, s’habilitarà un espai entre l’N-II i les vies ferroviàries, d’una superfície de 25 m², perquè sigui utilitzat com a parada dels autobusos en sentit Mataró. 

L’acord inclou altres millores que Renfe farà al pas soterrat, com càmeres de seguretat, un sistema de bombeig d’aigua en cas d’inundació i nova il·luminació. La inversió total que Renfe hi farà ronda els 3 milions d’euros.