L'Espai Escènic enceta nova temporada apostant pel teatre compromès

Última revisió 07-09-2018 14:18
01/01/2018

Podeu veure'n la programació sencera aquí.

Més enllà d'entretenir, la nova programació trimestral de l'Espai Escènic (que s'estendrà fins al mes de març) oferirà una dramatúrgia que busca afavorir el diàleg interior de l'espectador i denunciar dues situacions contra l'ésser humà a partir de les representacions teatrals d´El metge de Lampedusa i Ragazzo.

L'autobiografia Lágrimas de sal (Ara Llibres, 2017), del metge Pietro Bartolo, dedicat a rescatar els refugiats que arriben des d'Àfrica a les costa de l'illa italiana de Lampedusa, és la base a partir de la qual sorgeix El metge de Lampedusa, després que l'intèrpret de l'obra, Xicu Masó, quedés impactat en conèixer el relat d'aquest metge italià. Un espectacle sobre una història contemporània que fa d'altaveu per fer més visible la gravetat de la crisi humanitària dels refugiats a Europa.

D'altra banda, Ragazzo és un crit a la reivindicació de la memòria col·lectiva. L'actor Oriol Pla es posa a la pell de Carlo Giuliani, un jove que va ser assassinat a Gènova durant la cimera del G8, el juliol de 2001. L'obra ha estat Premi de la Crítica 2015 al Millor espectacle per a joves i a l'Actor revelació, i a més, Premi Serra d'Or a l'Espectacle teatral del 2015.

A més d'aquestes dues representacions, com no podia ser d'una altra manera, la temporada ve farcida d'altres espectacles per a tots els públics, que inclouen els gèneres de teatre però també música, dansa i circ. La programació de l'Espai Escènic combina, en totes les seves temporades, produccions del circuit teatral i musical català amb propostes locals.