Les Jornades d'Ocupació es focalitzen en l'autoocupació

Última revisió 07-09-2018 14:18
29/11/2017

El dimecres 29 a la tarda, a la sala polivalent de l'Edifici Centre, es van inaugurar les terceres Jornades d'Ocupació del Masnou, Alella i Teià, destinades a persones d’aquestes tres poblacions amb l'objectiu de donar-los a conèixer la situació del mercat de treball, facilitar-los eines que els ajudin en la recerca de feina i orientar el seu futur professional d'acord amb les noves exigències del mercat. La presentació institucional va comptar amb la presència dels alcaldes del Masnou, Jaume Oliveras; d'Alella, Andreu Francisco; i de Teià, Andreu Bosch, i de la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament del Masnou, Sílvia Folch.

Folch va donar la benvinguda als assistents i va parlar del difícil context del món laboral actual, "que requereix molts coneixements i que, per tant, cada any requereix que des de l’Ajuntament procurem incorporar noves solucions”. Tot seguit va afegir: “En aquesta ocasió, obrim una nova porta per trobar feina: l’autoocupació. També es parlarà sobre les franquícies, perquè pugueu treure idees i buscar noves sortides laborals.” La regidora va cedir la paraula als alcaldes, que van estar d’acord en el fet que, tot i tenir xifres d’atur baixes en tots tres municipis, calia seguir treballant per millorar i arribar a tots els grups d’edat que es troben a l’atur.
Primer, va prendre la paraula l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, que va afirmar que, des dels ajuntaments, “no es pot defallir i cal d’ajudar la gent de totes les edats que es troben en situació d’atur dotant els nostres municipis d’oportunitats, per exemple, amb convenis amb el món empresarial de la localitat, acollint-nos a plans d’ocupació local, etc. Cal, sobretot, copsar les necessitats ocupacionals”. El batlle va posar d’exemple una iniciativa del municipi de Teià duta a terme al mercat municipal per aconseguir omplir unes parades buides amb joves emprenedors que volguessin ocupar-les.

A continuació, va intervenir l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, que va incidir en la formació: “Cal que sigui contínua i és imprescindible que els joves es mentalitzin que han d’estudiar tota la vida per estar al dia de les eines útils per trobar feina, com les noves tecnologies.” També va remarcar la importància de l’autoocupació: “Benvinguts al fantàstic món del autònoms”, va dir amb certa ironia, i va explicar la seva pròpia experiència abans de ser alcalde.

Públic de les Jornades d'ocupació 2017Finalment, l'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, va fer èmfasi en la necessitat d’anar més enllà des de les institucions: “Cal ajudar a trobar feina, però, alhora, cal lluitar contra la precarietat laboral. És important que la feina i el sou et permetin viure amb dignitat.” Alhora, va apostar per treballar en un pla d’inserció laboral per a la gent jove i buscar els recursos necessaris per implementar-lo: “Cal fer més esforços des dels recursos humans de les administracions locals per poder treballar tots i treballar més.” Alhora, en resposta a una pregunta del públic assistent que demanava polítiques per a les persones no tan joves, va compartir una reflexió a l’entorn del Centre de Formació d’Adults i la formació professional al Masnou, que “són dues branques molt potents que cal que sumin esforços”.

Folch va ser l'encarregada de cloure la presentació institucional i donar pas a les xerrades previstes a continuació, “tot i que l’ocupació en una empresa ja existent és la primera via d’entrada al món laboral, cal donar més importància a l’autocupació; aquests dies us dotarem de recursos i capacitat perquè pugueu prendre la decisió”. També va recordar que el Centre de Negocis de la Casa del Marquès acompanya els emprenedors en aquest viatge i que l’Ajuntament ofereix subvencions per a empreses de nova creació. A més, va recordar al públic majoritàriament jove que també tenien la possibilitat d’aconseguir el Premi d’Emprenedoria Jove. La regidora també va animar-los a treure profit de les Jornades, que s'estendran fins a l’1 de desembre, i que inclouen xerrades com la que va tenir lloc ahir mateix “Oportunitats i inconvenients: el món de les franquícies”, a càrrec de Jordi Bacaria, de l’empresa J3B3 Econòmics, o conferencies i debats com “Descobreix els reptes del mercat laboral”, a càrrec de David Domínguez Arús, de La Bona Educació. També es celebrarà una taula rodona titulada “L’autoocupació com a alternativa”, i el taller “Recursos per emprendre”, entre d’altres. Podeu veure’n el programa sencer aquí.

Jornades d'ocupació 2017
Jornades d'ocupació 2017