L'Equip de Govern del Masnou presenta la reestructuració del cartipàs municipal

Última revisió 07-09-2018 14:18
28/11/2017

Vegeu l'àlbum de fotografies de l'acte

El dilluns 27 de novembre a la tarda, l’Equip de Govern del Masnou va convocar una audiència pública per explicar la nova reestructuració del cartipàs municipal després que, el 14 de novembre passat, quatre dels cinc integrants del Grup Municipal Demòcrata (PDeCAT-Unió) prenguessin la decisió de sortir del Govern i presentessin la seva renúncia. La cinquena membre del Grup Municipal Demòcrata, fins llavors també la primera tinenta d’alcalde, va posar el càrrec a disposició del batlle. A la sessió, hi van assistir, entre el públic, tres dels cinc ex-membres del Govern.

El motiu pel qual s’havia produït aquest desacord entre partits a l’Equip de Govern va ser el primer que va explicar l’alcalde, Jaume Oliveras, durant la seva intervenció. Com ja havia explicat al Ple ordinari que va tenir lloc el 16 de novembre, en què es portava a aprovació el Pressupost municipal vinculat a una qüestió de confiança que no va superar, “l’única manera de desbloquejar la situació era fer el que han fet altres ajuntaments, com el de Barcelona. A més, l’objectiu era aprovar el Pressupost municipal 2018 juntament amb les ordenances fiscals 2018, ja que el debat conjunt permet analitzar com administrar la despesa en global”. Ara, l’oposició té fins al 18 de desembre per presentar una moció de censura amb un candidat i un programa. Si no ho aconsegueix, el Pressupost quedarà automàticament aprovat.

Tot seguit, el batlle va parlar de la reestructuració del cartipàs municipal i va destacar que les tinences d’alcaldia es redueixen de quatre a dues. Pel que fa a les regidories que van quedar lliures, han quedat distribuïdes entre els cinc regidors d’ERC-AM-MES i el mateix alcalde (vegeu el detall de les modificacions aquí).

El proper punt de la trobada va servir al batlle per fer una valoració exhaustiva del Pla d’actuació municipal del mandat, repassant cadascuna de les actuacions dutes a terme fins ara, així com també els projectes futurs, que inclouen tant objectius generals de caràcter estratègic com actuacions concretes agrupades en els eixos següents: acció social, desenvolupament econòmic, foment de la cultura, l’educació i la qualitat de vida, millora de l’espai públic, participació i ciutadania, i modernització de l’Ajuntament. Entre d’altres, Oliveras va destacar les polítiques d’habitatge, que passen per rellançar l’Oficina Local d’Habitatge i tornar a elaborar el Pla local d’habitatge. També va parlar de la previsió de construcció d’un total de 108 habitatges de protecció oficial (62 a l’Illa Centre i 46 a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil).

Segons Oliveras, un altre dels elements importants que afronta l’Equip de Govern durant aquest mandat és la mobilitat al municipi. Va esmentar el canvi de gestió de l’autobús urbà, que ha permès implementar noves mesures en el transport públic, i l’aposta per les zones de vianants per eliminar els vehicles del centre urbà, que ja es pot veure en obres com la del carrer de Dr. Agell o, ben aviat, al carrer de Roger de Flor. També, va parlar de la creació de noves places d’aparcament a l’Illa Centre.

Sobre el turisme, l’alcalde va dir que calia treballar per continuar implementant noves iniciatives turístiques, així com nous productes locals per fomentar-lo, i va esmentar la recent aprovació del Pla de desenvolupament turístic del Masnou. Quan va tractar els temes relacionats amb l’espai públic, va destacar les inversions relacionades amb la millora del subministrament d’aigua al municipi i el nou Pla director d’abastament d’aigua potable.

Pel que fa a qüestions d’urbanisme, va tractar sobre la implementació de noves actuacions al parc de Vallmora, així com de la necessària mirada global al parc. Com a temes pendents va parlar de la remodelació de la façana marítima i les deficiències del contracte de neteja de la via pública i de la recollida selectiva de residus, i va anunciar que s’està treballant per millorar el nou contracte.

En finalitzar el repàs de les tasques realitzades durant el mandat i dels projectes futurs, l’alcalde va dir que era “conscient de l’escenari i de la situació en què es trobava el nou Equip de Govern” i hi va afegir “que potser en aquest mandat no es podria aprovar tot el que hi havia previst”, sobretot pel que fa a temes relacionats amb modificacions de planejament.

Després de l’exposició de l’alcalde, en el torn del públic, el portaveu del Grup Demòcrata (PDeCAT- Unió), Eduard Garcia, va prendre la paraula per explicar, “sense voler entrar en polèmica”, la visió de la situació viscuda des del seu partit, una perspectiva diferent de l’exposada per l’alcalde. En aquest sentit, el regidor va donar la mateixa explicació que ja havia exposat al Ple de novembre i va explicar que, quan eren al Govern, havien manifestat la voluntat i la necessitat que la plantilla i el Pressupost es debatessin al mateix Ple i que aquesta petició no es va incloure a l’ordre del dia del Ple d’octubre. “Estem orgullosos de la feina feta i en bona mesura desgranada per l’alcalde en la seva intervenció", va dir. I hi va afegir: “Estem disposats a estendre la mà des de l’oposició per seguir avançant en la millora del municipi”. En resposta al portaveu del Grup Demòcrata, l’alcalde va voler aclarir que la negociació de la plantilla era una feina de Recursos Humans i els sindicats i que, per tant, “els polítics, com més al marge en quedem, millor”.

Finalment, el batlle va tancar l’acte demanant “el suport, l’ajut i la crítica” per tirar endavant els projectes previstos per al municipi. “Buscarem acords de governabilitat amb les formacions masnovines d’ICV-EUiA, el Grup Demòcrata (PDeCAT-Unió) i la CUP-PA, i ens comprometem a treballar. Estic satisfet del compromís dels regidors de Govern. Oferim esforç, diàleg i responsabilitat”.

Audiència pública del dia 27 de novembre de 2017
Audiència pública del dia 27 de novembre de 2017