La proximitat i la seguretat dels agents, elements clau en la festivitat del patró de la Policia Local

Última revisió 07-09-2018 14:18
05/12/2017

La celebració dels Àngels Custodis, festa patronal de la Policia Local, ha servit al Masnou perquè aquest cos reafirmi la seva voluntat d'esdevenir una policia comunitària, de servei i implicada en la vida quotidiana del municipi. L’acte va tenir lloc el 4 de desembre, a la sala polivalent de Ca n’Humet, i va acollir membres del consistori, del cos policial i familiars dels agents. L’inspector de la Policia Local del Masnou, Jesús Iglesias, encarregat d’obrir l’acte, va adreçar unes paraules d’agraïment a tots els membres del cos policial, protecció civil, vigilants i, en especial, als membres del cos administratiu: “Gràcies pel vostre suport”.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Sílvia Folch, va agrair l’assistència a tothom, i es va afegir als agraïments fets per l’inspector en reconeixement a tots els professionals de la Policia Local. Alhora, va voler destacar que la Policia Municipal és la més propera a la ciutadania; en aquest sentit, va destacar la proximitat i les mostres diàries que els agents reben, en especial la policia de proximitat. A més va posar de relleu la col·laboració absoluta del cos amb tots aquelles activitats que organitza l’Ajuntament i que van més enllà de les seves funcions, “donant cobertura als comerços, oferint educació viària a les escoles, etc.” Finalment, Folch va recordar la difícil situació que es va viure arran dels atemptats i va voler ressaltar el rigor institucional i la vàlua de la Policia: “L’Ajuntament ha invertit en material de seguretat, en infraestructures i en formació del agents, i, alhora, ha volgut cuidar el seu benestar a través de la conciliació familiar i laboral.” Tot seguit, la regidora va convidar a pujar a la tarima l’equip de tir, format per tres membres, perquè exposessin les competicions i els pòdiums que han aconseguit aquest any en nom de la Policia Local del Masnou i expliquessin el vídeo que es va projectar a continuació sobre les seves pràctiques de tir. Arribats al punt central de l’acte, la regidora va iniciar un seguit de reconeixements, com per exemple, a la trajectòria de més de trenta anys de servei al cos policial d’alguns policies locals del Masnou, entre d’altres mèrits dels assistents, que varen ser reconeguts per diferents motius.

L'alcalde, Jaume Oliveras, va ser el responsable de tancar els parlaments. Es va mostrar satisfet i agraït per la feina feta de tothom, i va citar la col·laboració de la Policia Local en la Comissió de la Via Pública: “La vostra coordinació és fonamental”. Alhora, va destacar la importància de la feina cabdal que es du a terme als instituts: “Ara toca buscar solucions al problema dels grafits, però, sobretot, cal continuar la tasca de prevenció de situacions de risc en l'adolescència i la preadolescència”. Per finalitzar, Oliveras va defensar l’autonomia de la Policia Local que, segons el batlle, “ha estat recentment usurpada per l’Estat a partir de la celebració del referèndum de l’1-O. Sempre defensarem l’autonomia local de competència municipal per treballar pel benestar dels nostres veïns i veïnes”. També durant el discurs, Oliveras va citar breument els canvis patits per l’Equip de Govern, que actualment governa en minoria: “Tirarem endavant els compromís amb la ciutadania”, va afirmar als assistents.

Celebració Patró Policia Local 2017
Celebració Patró Policia Local 2017