La celebració del Dia Mundial del Consumidor 2018 defensa els drets dels usuaris del transport

Última revisió 07-09-2018 14:18
15/03/2018

El Dia Mundial del Consumidor d’aquest 2018 té per lema “Els teus drets viatgen amb tu, no te’ls deixis a casa”, per defensar els drets dels usuaris del transport. Al llarg dels darrers anys, s’han incrementat les reclamacions de les persones consumidores en el sector del transport de viatgers, per aspectes com ara les modificacions unilaterals en les condicions de prestació del servei, la manca d’aplicació de les polítiques de compensació en cas d’incidències, els danys i les pèrdues d’equipatge, i altres problemàtiques derivades de tot tipus de situacions.

Aquesta campanya tindrà especial incidència fins al mes de juny, moment decisiu en la contractació de les vacandes d’estiu. Podeu consultar-la en aquest enllaç.

L’origen del Dia Mundial del Consumidor es troba en el discurs que va pronunciar el president dels EUA John F. Fennedy el 15 de març de 1962, en què incidia en els drets dels consumidors. L’ONU va instaurar oficialment aquesta data l’any 1983. Més tard, el 2011, l’Assemblea General de la Xarxa Local de Consum, impulsada per la Diputació de Barcelona, va proposar organitzar de manera periòdica una campanya de comunicació conjunta de tots els ens locals que en formen part amb un lema unitari.