Gent de totes les edats celebra la castanyada al Masnou

Última revisió 07-09-2018 14:18
02/11/2017

Masnovins i masnovines van omplir els carrers de la vila per participar en la celebració de la castanyada, el dimarts 31 d'octubre a la tarda i a la nit.

A partir de les 17 h, a les pistes de Pau Casals, l'entitat Luz del Alba i l'Associació de Veïns del Masnou Alt van celebrar Halloween amb una rua pel Masnou Alt, un concurs de disfresses i una xocolatada.

Durant la tarda, van tenir lloc altres activitats per a públics molt diversos. D’una banda, els més joves es van citar a la plaça d'Europa (port esportiu), que va acollir el Combat de Galls Rhythm and Poetry, un concurs en què un grup de joves s'enfrontaven en una discussió dialèctica utilitzant paràmetres de rap i amb un temps limitat. De l’altra, a Ca n'Humet, l'Ajuntament del Masnou i Lleureka Projectes Educatius van preparar una castanyada per als més menuts, amb la visita de la Maria Castanyera i balls tradicionals. A més, es va celebrar una castanyada country a l’escola bressol La Barqueta, organitzada per l’associació Country Ocata; una parada de castanyes i moniatos al carrer de Sant Rafael, organitzada per l’associació de veïns del carrer; una castanyada al Casal Avis Can Malet, organitzada pel mateix casal, i una castanyada al Casal d’Avis Ocata.

Més entrada la tarda, a partir de les 19.30 h, a la plaça d'Ocata, la Colla de Diables va organitzar una nova edició del Castanyot, en què la tradició de bruixes i bruixots es barreja amb la de Halloween. Va tenir lloc una cercavila que va acabar a l'Altell de les Bruixes, on va continuar la festa, i es van coure i repartir castanyes.

Els actes d'aquesta celebració ja s'havien iniciat durant el cap de setmana anterior, en què havien tingut lloc diversos tallers infantils al Mercat municipal així com un passatge del terror ambientat en un psiquiàtric al Masnou Alt.

Castanyada 2017
Castanyada 2017