Es manté l'índex de seguretat ciutadana al Masnou

Última revisió 05-12-2018 09:17
04/12/2018

Des del gener de 2018 han disminuït un 3,4% els fets delictius contra el patrimoni al Masnou, els quals representen el 83% del total dels fets delictius que hi ha anualment al municipi. Aquesta és una dada que es desprèn de les estadístiques presentades a la reunió de coordinació entre els responsables de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i els responsables de l’Ajuntament: l’alcalde, Jaume Oliveras, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Sílvia Folch. A la trobada, el dilluns 3 de desembre, s’hi va tractar la seguretat al municipi i es van posar en comú les darreres problemàtiques, a fi de millorar la coordinació en aquest àmbit al Masnou.

Una dada important que es va donar a la sessió sobre la seguretat ciutadana al Masnou va ser que baixen els delictes com els robatoris amb força en establiments, a l’interior de vehicles, amb violència i/o intimidació, els furts, i els delictes de danys i d’estafes. Per contra, hi ha un augment dels robatoris amb força a domicilis, que també es dona a les poblacions del voltant i, per aquest motiu, setmana a setmana, les policies locals del Baix Maresme i els Mossos d’Esquadra es reuneixen a la Mesa de Coordinació Operativa per abordar aquesta problemàtica i coordinar els dispositius. Precisament en aquesta reunió, s’hi va destacar la desarticulació, per part dels Mossos d’Esquadra, d’un grup especialitzat en robatoris en domicilis a l'àrea metropolitana de Barcelona i al Maresme. El grup, que actuava de manera habitual i continuada, acumulava més de vint robatoris, cinc dels quals havien tingut lloc al Maresme, dos dels quals al Masnou. Segons van informar els Mossos d’Esquadra, els detinguts han passat a disposició judicial i han ingressat a presó. Tot i així, la investigació continua oberta. 

La reunió entre els diferents cossos policials i el consistori també va servir per planificar les campanyes de seguretat de diferents àmbits i la creació de patrulles mixtes entre Policia Local i Mossos d’Esquadra. 
 

Comissaria de la Policia Local del Masnou
Comissaria de la Policia Local del Masnou