Els vuitanta anys de Creu Roja El Masnou-Alella-Teià s'exposen a la Casa de Cultura

Última revisió 07-09-2018 14:18
14/07/2017

Vegeu l'àlbum de fotografies de l'acte

L'exposició “80 anys d'Humanitat Creu Roja El Masnou-Alella-Teià” es va inaugurar a la Casa de Cultura la tarda de dijous, 13 de juliol, de la mà de l’alcalde, Jaume Oliveras, la regidora d’Acció Social, Noemí Condeminas, el vicepresident local de Creu Roja a El Masnou-Alella-Teià, Pere Sust, i el president provincial de Creu Roja a Barcelona, Josep Quitet.

La mostra recull una exposició gràfica i audiovisual de fotografies, testimonis escrits -cartes, actes, notícies de diaris i diversos documents-, cartells informatius, vídeos, i diferents objectes usats per l'assemblea de la Creu Roja a El Masnou-Alella-Teià al llarg d'aquests vuitanta anys. L’exposició és la continuació de l’acte de celebració del passat 26 de maig a l'Espai Escènic de Ca n’Humet.
En el torn dels parlaments, la regidora Condeminas va tenir paraules d’agraïment tant per la seva vinculació personal amb l’entitat ( ja que hi va formar part de l’equip durant molt anys), com per tota la feina duta a terme conjuntament amb el serveis socials de l’Ajuntament. La regidora també va anunciar un dels propers projectes duts a terme des del consistori i que compta amb la col·laboració de Creu Roja: el nou Centre de Distribució d’Aliments.

Seguidament, Pere Sust, vicepresident local de Creu Roja a El Masnou-Alella-Teià, després d’excusar la presència del president, Francesc Bonet, va explicar el contingut de l’exposició i va anunciar la realització de dos tallers de recuperació de la memòria oral (els dies 8 i el 22 d’agost) on, “amb la col·laboració de tots els assistents, es recuperarà una part de la memòria del poble referent a Creu Roja”.

El president provincial de Creu Roja a Barcelona, Josep Quitet, va enaltir (com la resta d’interventors a l’acte), l’important tasca del voluntariat a l’entitat “Creu Roja és el poble, és tothom, i el voluntariat i la seva implicació ha estat bàsic per haver arribat als 80 anys”. També va parlar de la bona relació de col·laboració entre l’entitat i les administracions publiques, “on Creu Roja ha sabut innovar-se per estar al costat d’Ajuntaments com el del Masnou”.

L’alcalde, Jaume Oliveras, va tancar els parlaments fent referència a l’interessant valor patrimonial i material generat al voltant dels actes que engloben la celebració, així com també de “l’excel·lent combinació entre el voluntariat i la professionalitat, garantia de l’èxit de Creu Roja a El Masnou-Alella-Teià”


Horari:
L'exposició es podrà visitar fins al 31 d’agost a la Casa de Cultura, a Prat de la Riba, 16:

De dimarts a dijous de 17 a 21 h.

Divendres i dissabtes de 10 a 14 h i de 17 a 21 h.

Diumenges i festius de 10 a 14 h.